HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fullmäktige röstade mot styrelsen

Stockholm Med röstsiffrorna 63-60 uttalade fullmäktige sitt misstroende mot Marina Fredriksson och gav den övriga majoriteten i styrelsen en reprimand.
Ombuden på Hyresgästföreningens fullmäktige använder sin demokratiska makt och röstar.

Hyresgästföreningen i Stockholm har höstmöte. Efter en lång diskussion om dagordningen handlade resten av förmiddagen om regionstyrelsens suspension av ordförande Greger Björkegren.

Punkten inleddes av vice ordförande Marina Fredriksson.

Läs också800 hyresgäster slipper hyreshöjningar på fem miljoner

– Eftersom beslutet är överklagat till förbundsstyrelsen är det de som äger frågan. Beslut tas den 4 december. Jag står kvar, kommer de fram till att vi gjort fel kommer jag att ställa min plats till förfogande, sa hon.

Talare efter talare var bekymrade, upprörda och ledsna.

– Jag sitter i fullmäktige och har valt en styrelse, jag vill veta vad som har hänt. I min värld blir man inte av med en surdeg förrän man bakar, sa Johan Johansson från Södermalm.

Läs också95 000 hyresgäster riskerar retroaktiv hyreshöjning

– Vi får höra att vi ska sitta i båten, men säger vi inte ifrån nu, då gills inga beslut i framtiden, sa Anna-Lena Söderholm från Botkyrka-Salem och föreslog att regionstyrelsen skulle avsättas och ett extra årsmöte utlysas.

– En aspekt är vad som är bra för rörelsen. Det här är mums för fastighetsägarna och den glädjen är de inte värda, sa Herta Fischer från Solna.

– Det är självklart fullmäktige som granskar vad regionstyrelsen gör. Suspensionen har förlamat Hyresgästföreningen, sa Ragnar von Malmborg från Södermalm och yrkade att ”kuppmakarna” i regionstyrelsen skulle få en allvarlig reprimand och att fullmäktige skulle uttala misstroende mot Marina Fredriksson.

Läs ocksåKritik mot allmännyttans hyreskrav: ”orimliga”

Det var också den enda fråga fullmäktige fick ta ställning till. Efter en rafflande omröstning, där ordförande hörde avslag, räknades 63 röster för uttalandet och 60 mot.

När mötet bröts för lunch var frågorna många och vilka konsekvenser uttalandet får är oklart. Hem & Hyra följer fortsättningen och återkommer med kommentarer här.

Läs också Botkyrkabyggen: utsatta områden ska bort från lista 2025 Lärare känner sig lurade - vädjar om hjälp från före detta regionchef

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.