HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fullmatad säsong väntar på Solgården

Vänersborg Sommarlovsresor, allsång och bio under stjärnorna. Det och mycket mer står på programmet när Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg laddar för säsong två på Solgården.

Förra våren köpte Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg anläggningen Solgården cirka en och halv mil öster om Vänersborg. Syftet var att skapa en mötes- och rekreationsplats för medlemmarna och efter att ha prövat sig fram förra sommaren laddar nu föreningen för en fullmatad andra säsong.

– Nu på lördag ska vi ha en fixardag då vi träffas här ute för rusta inför sommaren. Då är alla förtroendevalda, all personal och medlemmar välkomna. Tanken är att vi ska dela in oss i matlag, snickarlag och fixarlag och så jobbar vi tillsammans, säger Siv Fransson, Solgårdens föreståndare.

Läs ocksåVänersborg får snart sitt första höghus

I foldern, som nyligen skickats ut till lokalföreningarnas ordföranden, står det bland annat om sommarlovsresor för barn med cirkusskola, skattjakt och kanotpaddling som tillval. Tanken är att lokala föreningar i regionen ska ha möjlighet att bjuda in upp till 20 barn till ett somrigt äventyr vid Vänerns strand.

– Vi har försökt att sätta ihop ett program som ska passa både yngre och äldre. Och vi vänder oss inte bara till medlemmar. Flera av sommarens aktiviteter är öppna för alla. Fast om man är medlem kan man få rabatt när vi har inträde, säger Siv Fransson.

Till de öppna arrangemangen hör Gökotta med kunnig guide en tidig söndagsmorgon i maj, allsång, utomhusgympa och bio under stjärnorna.

Läs ocksåJobbet på sommarläger blev kontorsarbete i Vänersborg

Hur får man som medlem information om allt som händer på Solgården i år?

– En hemsida med adressen SolgårdenVidVänern.se är under uppbyggnad. Där kommer vi att fylla på med information med uppgifter allt eftersom. Den information vi tryckt i foldern kan komma att ändras exempelvis utifrån hur stort intresset för olika arrangemang blir. Så vill man ha rätt uppgifter kommer det att vara bäst att besöka vår hemsida, säger Siv Fransson.

Solgårdens hemsida, som är under uppbyggnad, hittar du här.

Läs ocksåGårdsteater i Örebro – "ett sätt att minska ensamheten"

 

 

 

Läs också Sommarlov med bad, sol och mattelektioner Sköna sommarvibbar i Sundsvall och Luleå för kvarterets unga

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.