Annons

Gårdsvandringar lyckat koncept

Håbo Med gårdsvandringar vill Håbohus och Hyresgästföreningen öka hyresgästernas inflytande över utemiljön. Konceptet har varit framgångsrikt, enligt Håbohus vd Mats Norrbrand.

Sedan i fjol genomför kommunala Håbohus så kallade gårdsvandringar i Bålsta tillsammans med Hyresgästföreningen, som tog initiativ till idén från början. Tillsammans med representanter från bostadsbolaget och Hyresgästföreningen är hyresgästerna välkomna att följa med på en rundvandring i sitt bostadsområde.  De boende får chansen att tycka till om utemiljön och komma med förslag på vad som kan förbättras eller göras annorlunda.

I våras arrangerades totalt fem gårdsvandringar i lika många bostadsområden i Bålsta. Håbohus vd Mats Norrbrand är nöjd med uppslutningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Som mest deltog 19 hyresgäster. Vi vill att våra hyresgäster har idéer, och ser att det går att förändra sitt boende, säger han. 

Annons

För hela tidsperioden samlades totalt 116 synpunkter på önskade åtgärder in från hyresgästerna. Av dem har Håbohus utfört de allra flesta, 95 stycken.

– Det kan handla om allt från bättre belysning till att beskära buskage, sätta ut bänkar, bord eller ordna en grillplats. Vissa åtgärder är enkla och kan åtgärdas direkt, medan andra är mer omfattande och kräver att vi budgeterar för dem, säger Mats Norrbrand.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Gårdsvandringarna fortsätter i vår. På sikt hoppas Håbohus kunna ha en återkommande vandring i varje bostadsområde varje år.

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.