HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gårdsvandringar lyckat koncept

Håbo Med gårdsvandringar vill Håbohus och Hyresgästföreningen öka hyresgästernas inflytande över utemiljön. Konceptet har varit framgångsrikt, enligt Håbohus vd Mats Norrbrand.

Sedan i fjol genomför kommunala Håbohus så kallade gårdsvandringar i Bålsta tillsammans med Hyresgästföreningen, som tog initiativ till idén från början. Tillsammans med representanter från bostadsbolaget och Hyresgästföreningen är hyresgästerna välkomna att följa med på en rundvandring i sitt bostadsområde.  De boende får chansen att tycka till om utemiljön och komma med förslag på vad som kan förbättras eller göras annorlunda.

I våras arrangerades totalt fem gårdsvandringar i lika många bostadsområden i Bålsta. Håbohus vd Mats Norrbrand är nöjd med uppslutningen.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

– Som mest deltog 19 hyresgäster. Vi vill att våra hyresgäster har idéer, och ser att det går att förändra sitt boende, säger han. 

För hela tidsperioden samlades totalt 116 synpunkter på önskade åtgärder in från hyresgästerna. Av dem har Håbohus utfört de allra flesta, 95 stycken.

– Det kan handla om allt från bättre belysning till att beskära buskage, sätta ut bänkar, bord eller ordna en grillplats. Vissa åtgärder är enkla och kan åtgärdas direkt, medan andra är mer omfattande och kräver att vi budgeterar för dem, säger Mats Norrbrand.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen

Gårdsvandringarna fortsätter i vår. På sikt hoppas Håbohus kunna ha en återkommande vandring i varje bostadsområde varje år.

Läs också Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.