Annons

Gavlegårdarna bjöd på hockey

Gävle Gavlegårdarna stöder elitidrotten i kommunen med en hel del pengar. Som tack ställer lagen upp och träffar barn och ungdomar. I veckan var det Brynäs IFs tur.
Jakob Silfverberg och Simon Löf visade ungdomar från fritidsgården Brynjan runt på Läkerol Arena.

Gävles kommunala bostadsföretag, Gavlegårdarna, sköter inte bara drygt 15 000 lägenheter man stöttar också elitidrotten i kommunen. De senaste åren har företaget gett bland andra ishockeylaget Brynäs IF och fotbollslaget Gefle IF sammanlagt en halv miljon kronor i stöd per år.

Motprestationen från lagens och idrottsmännens sida har bland annat varit fotbollsskolor i bostadsområdena på sommaren och besök på ishockeymatcher samt föredrag och rundvisning på Läkerol Arnea på vintern.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I veckan hade 45 ungdomar och ledare från fritidsgården Brynjan bjudits in till rundvandring bakom kulisserna på arenan. Spelarna Jakob Silfverberg och Simon Löf berättade om sin träning och vad som krävs för att nå mål man satt upp för sig själv.

Annons

– Det här är en del i samarbetet vi har med Brynäs, målet är bland annat att just ge barn och ungdomar i de stora bostadsområdena en hockeyupplevelse, säger Kristina Isacson, marknadsstrateg på Gavlegårdarna.

Kvällen efter fick ungdomarna se Brynäs möta AIK. Resultatet blev, tyvärr för Gävlelagets del, 2-4 till det gästande Stockholmslaget.

Annons
Läs ocksåGavlegårdarnas hyror klara efter medling

Totalt har 200 ungdomar bjudits in till Läkerol Arena för spelarträff, rundvandring och match. 50 familjer har också fått möjlighet att se en hockeymatch under säsongen.

Läs också Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen” Hissar kan bli stående när mobilnäten släcks ner Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.