Annons

Gävles privata hyror klara

Gävle 1,1 procent. Det är den hyreshöjning de hyresgäster som hyr av privatvärdar anslutna till Fastighetsägarna i Gävle får.

Hyresgästerna hos de privata hyresvärdarna i Gävle, bland andra Din Bostad, Geflebo och HSB,  får en hyreshöjning på 1,1 procent från 1 januari. Det motsvarar en höjning på 70 kr i månaden för en trea på 77 kvadratmeter som i dag kostar 6 365 kronor i månaden.

Hyresgästföreningen påpekar i ett pressmeddelande att man lyckades förhandla ned Fastighetsägarföreningens yrkande på 2,2 procent. Hyreshöjningen är den lägsta på flera år hos privata fastighetsägare i Gävle. Förhandlingarna har omfattat runt 4 000 lägenheter i Gävle.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Det är bland annat tack vare de allmänt låga kostandsökningarna i samhället och branschen som vi har lyckats hålla nere hyreshöjningarna, säger Owe Hellberg, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen. 

Annons
Läs också Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt Ja till varmhyra och sänkt tröskel för unga – här är stämmans beslut i korthet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.