HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gekås i Ullared blir storägare av hyresrätter

Halmstad Tre höghus med sammanlagt 330 lägenheter byggs i Halmstad. Hyresvärdar blir Gekås Ullared.

Husen ska bli Halmstads port norrifrån. Tre punkthus med 14-16 våningar, service och förskola.

Det blir första gången som varuhusjätten ger sig in i branschen och man gör det rejält. I grova drag, enligt Gekås, landar investeringen på 600 miljoner kronor. När allt är färdigbyggt och även uthyrt är tanken att de köper fastigheterna och blir förvaltare. Att det är just hyresrätter är ingen slump, till exempel bostadsrätter hade inte varit ett alternativ.

Läs ocksåNytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden

− Vi har diskuterat någon form av investering utanför vår kärnverksamhet. Detta ser vi som en långsiktig och klok investering, säger Gekås koncern-vd Jan Wallberg.

Att det blir rimliga hyror är också viktigt.

− En mix av vanliga lägenheter för vanliga människor.

Läs ocksåHär är butiken där ingenting kostar: "Varsågod"återbruk butik

Men var hyrorna landar är långt ifrån spikat. Om allt går som planerat kan bygget börja i höst och vara klart och uthyrt om cirka tre år.

Ägare till marken är Widik förvaltnings AB. Projektet kommer att ledas av fastighetsutvecklingsbolaget Järngrinden i Borås.

− Vi inte med på spelplanen än, det är viktigt att tillägga. Man kan inte vända sig till oss med intresseanmälningar eller så, säger Jan Wallberg.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

Kommunen är nöjd med Gekås som ägare.

− Vi är jätteglada att det blir långsiktiga ägare. Det känns oerhört tryggt. De är ett starkt företag, säger Henrik Oretorp (C) ordförande samhällsbyggnadsutskottet i Halmstad kommun.

Nästa tisdag förväntas samhällsbyggnadsutskottet fatta det formella beslutet kring detaljplanen.

Den aktuella marken ligger vid det gamla tegelbruket på Slottsmöllan.

Läs också Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.