Annons

Gekås i Ullared blir storägare av hyresrätter

Halmstad Tre höghus med sammanlagt 330 lägenheter byggs i Halmstad. Hyresvärdar blir Gekås Ullared.

Husen ska bli Halmstads port norrifrån. Tre punkthus med 14-16 våningar, service och förskola.

Det blir första gången som varuhusjätten ger sig in i branschen och man gör det rejält. I grova drag, enligt Gekås, landar investeringen på 600 miljoner kronor. När allt är färdigbyggt och även uthyrt är tanken att de köper fastigheterna och blir förvaltare. Att det är just hyresrätter är ingen slump, till exempel bostadsrätter hade inte varit ett alternativ.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

− Vi har diskuterat någon form av investering utanför vår kärnverksamhet. Detta ser vi som en långsiktig och klok investering, säger Gekås koncern-vd Jan Wallberg.

Att det blir rimliga hyror är också viktigt.

− En mix av vanliga lägenheter för vanliga människor.

Annons
Läs ocksåFörhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nuEn tvådelad bild. En del visar två anonyma män i kavaj som står med armarna i kors och vänder ryggen mot varandra. En del visar en äldre man med mustasch och grått hår.

Men var hyrorna landar är långt ifrån spikat. Om allt går som planerat kan bygget börja i höst och vara klart och uthyrt om cirka tre år.

Ägare till marken är Widik förvaltnings AB. Projektet kommer att ledas av fastighetsutvecklingsbolaget Järngrinden i Borås.

− Vi inte med på spelplanen än, det är viktigt att tillägga. Man kan inte vända sig till oss med intresseanmälningar eller så, säger Jan Wallberg.

Läs ocksåNu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrningEn bild på en man och en bild på en ytterdörr

Kommunen är nöjd med Gekås som ägare.

Annons

− Vi är jätteglada att det blir långsiktiga ägare. Det känns oerhört tryggt. De är ett starkt företag, säger Henrik Oretorp (C) ordförande samhällsbyggnadsutskottet i Halmstad kommun.

Nästa tisdag förväntas samhällsbyggnadsutskottet fatta det formella beslutet kring detaljplanen.

Den aktuella marken ligger vid det gamla tegelbruket på Slottsmöllan.

Läs också Sjukpensionären Tomas får hyreshöjning på 350 kronor: "För mig kommer det att kännas" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.