Annons

Glad vd bygger nytt

Dalarna Leksandsbostäder bygger med start i höst 45 nya lägenheter med centralt läge. Leksand är en av de Dalakommuner som kommer att bygga flest nya lägenheter under de kommande åren enligt länsstyrelsens bostadsrapport.
Foto: Per-Erik Jäderberg
Leksandsbostäders vd Elisabet Nises-Look gläds åt höstens byggstart. (Arkivfoto)

De 45 lägenheterna på den så kallade Snedkanten börjar byggas nu i höst och ska vara klara för inflyttning våren 2019.

Lägenheterna blir från ettor till fyrarummare och beräknas få månadshyror mellan 4 550 kronor för de minsta och 9 650 för de största lägenheterna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I ett pressmeddelande skriver Elisabet Nises-Look att ”det är väldigt roligt och spännande” att det stora projektet nu blir av.

Annons

Leksandsbostäder har som mål att bygga 20-30 lägenheter fram till år 2025. Det sätter det bostadsföretaget på listan över de kommunala bostadsföretag som kommer att bygga flest lägenheter de närmaste åren.

Dalarnas Tidningar skrev i veckan som gick om att Leksandsbostäder också bygger i Insjön. Byggstarten sker redan i höst:

Läs ocksåHög musik och krossade fönster - nu tvingas mannen flytta: "Ville ge honom en chans"

”Husen kommer byggas i södra delen av det gärde som ligger mellan Torgvägen och Gärdesvägen söder om Faluvägen. Det kommer bli fyra lägenheter med ett rum och kök, åtta tvårummare och åtta trerumslägenheter. Hyrorna kommer troligen bli mellan 4 500 kronor för en etta till 8 100 kronor för en trea. Men hyrorna är inte fastslagna utan ska först förhandlas med Hyresgästföreningen.” skriver DT på nätet.

Annons

Förutom Leksand är också Falun, Mora och Avesta med i byggtoppen. Läs artikeln om bostadsmarknaden i Dalarna och om länsstyrelsens rapport här.

Läs också Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.