HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Gnosjöbud på över fyra procent

Gnosjö Järnbäraren i Gnosjö vill höja hyran med 4,46 procent, vilket motsvarar 219 kronor mer i månaden för en trea.

Gnosjös kommunala bostadsbolag Järnbäraren har lämnat sitt bud till Hyresgästföreningen inför förhandlingarna om nästa års hyror. I genomsnitt vill bolaget höja hyrorna med 4,46 procent. För en lägenhet på 75 kvadratmeter innebär det en höjning på 219 kronor i månaden.

Höjningen motiveras främst med en ökad satsning på underhåll, energiinvesteringar samt allmänna kostnadsökningar.

Läs ocksåKenneth tvingas flytta sitt bibliotek: "Det här är upprörande"

– Vi har ett eftersläpat underhåll och tar man bort den extra satsningen så ligger vi lägre än genomsnittet i yrkanden bland Sabo-företagen, säger Järnbärarens vd Gunnar Lindow.
 
Förra året strandade förhandlingarna och Hyresmarknadskomitten fastslog höjningen till 2,4 procent. Någon strandning tror inte Lindow på i år.

Annons

– Vi hoppas att vi ska få våra hyror förhandlade lätt. Målet är att inte hamna i hyrsmarknadskomitten men det är ju två parter i en förhandling. Det beror på Hyresgästföreningens inställning men jag antar att de också är intresserad av ett bra underhåll, säger Gunnar Lindow.

I början på december möts parterna för förhandling. Järnbäraren har ungefär 530 lägenheter.

Annons
Läs ocksåDemonstration mot rekordhöga hyreskrav i BiskopsgårdenHyresgäster i Boskopsgården demonstrerar mot Willhems krav att få höja hyran med 10 procent. Willhem vill dessutom dra in pengarna till hyresgästernas samlingslokaler.

Sabo är den intresseorganisation som samlar de kommunala bostadsbolagen.

Fakta: Yrkanden 2013 Jönköping

Krav på genomsnittlig hyreshöjning 2013:

Vätterhem: 2,39 %

Bygginvest: 2,91 %

Witalabostäder: 3 %

Sävebo: 3,03 %

FÄF Nässjö: 3,1 %

Tranåsbostäder: 3,48 %

Fastighetsägarna GFR: 3,74 %

Bottnaryds bostads: 3,75 %

Bader/Din bostad: 4 %

Järnbäraren: 4,46 %

Habo bostäder: 5,36 %

Läs också Kenneth kan förlora sitt bibliotek - enligt hyresvärden är det han kallar hem en lokal Spottande hyresgäst blir av med lägenheten Politiker anklagades för svartuthyrning - fick rätt genom 16 år gammalt löfte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.