Annons

Göingehem erbjuder gratis odling

Östra Göinge För att möjliggöra för fler att odla kryddor och grönsaker i anslutning till sitt boende, erbjuder Göingehem såväl pallkragar som matjord.
Foto: Pixabay
Samtliga hyresgäster i Göingehem erbjuds gratis odlingsmöjligheter. Pallkrage och jord installeras kostnadsfritt.

Signalerna var tydliga gentemot Göingehems personal, hyresgästerna ville få en möjlighet att odla. Därför beslöt företaget att gå ut med information om att de hyresgäster som ville kunde få såväl pallkrage som matjord leverat
– Vi hörde även att det var något annat bostadsbolag som erbjudit samam sak. Vi tyckte att det lät som en trevlig idé. Hyresgästerna får en pallkrage och jord kostnadsfritt. Sedan får de skaffa fröer själva liksom ansvara för och sköta om odlingen, säger Roger Pettersson, miljöchef på Göingehem.

Intresset har varit stort, redan har 25 pallkragar med jord levererats och den senaste veckan har intresset ökat kraftigt allt sedan ryktet spridt sig.
– Det har hänt en hel del den senaste veckan, vi var i Hanaskog och placerade sex stycken odlingar i veckan och där är fler på gång. Här är det flera personer som just fått uppehållstillstånd som visat intresse efter att de fått information från oss, säger Roger Pettersson.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Florence Svensson som är integrationsinformatör vid Östra-Göinge kommun instämmer i att intresset varit stort och att det öppnar dörrar för möten.
– Tanken är dels att nya svenskar och andra svenskar ska kunna träffas när de kanske är ute i trädgården för att vattna eller sköta om sin odling. Här kan möten skapas, det är just möten som behövs i samhället. De som nappat på det här i hanaskog är personer som inte bott här så länge, säger Florence Svensson.

Annons
Läs också Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Lök och potatis är lycka på lotten Stadsodlingen skapar gemenskap bland grannarna året om Ida är proffs på att odla chili i lägenheten – så här gör man Så förverkligar du drömmen om en kolonilott

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.