Annons

Götenebostäders hyror klara – höjer med 1,65 procent

Götene Nu har de boende hos Götenebostäder fått sina nya hyror på avierna. Det blir en retroaktiv höjning från 1 januari med 1,65 procent.

Det blev en halvering av Götenebostäders yrkande för hyrorna för 2014. Bolagets krav låg på 3,25 procent och den nivå man nu enats med Hyresgästföreningen om blev 1,65 procent. I alla fall för det stora flertalet. Några lägenheter undantogs och kommer inte få någon hyreshöjning alls medan några lägenheter där elen ingår i hyran får en höjning med 1,8 procent. 

Det är drygt 380 lägenheter som berörs av uppgörelsen. Vd, Roland Lundqvist, är relativt nöjd.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det var lite mindre än vi hade begärt men jag tycker ändå det hamnade på en hyfsad nivå. Nu fick vi inte heller så stora taxeökningar som vi väntat oss och vi har dessutom fått ner räntan på våra lån något så vi ska nog klara oss.

Hyran gäller från och med 1 januari och hyresgästerna får därmed betala höjningen för januari månad retroaktivt på februarihyran.

Annons

LÄS MER:

Vill du veta vad andra hyresvärdar begärt att få höja hyran med i år? Här hittar du listan för hela Västra Götaland.

Annons

En del av årets hyror är redan klara. Här hittar du listan över färdiga uppgörelser.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de
Läs också Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg Tvist om höjda hyror i Kungälv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.