HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gottsundamammorna lägger ned – ”en häxjakt”

Uppsala Gottsundamammorna lägger ned verksamheten efter ett turbulent år. I ett inlägg på Facebook skriver ordföranden Delailah Moghrabi att föreningen utsatts för en häxjakt.

Föreningen Gottsundamammorna bildades i november förra året efter en höst med bilbränder, upplopp och andra oroligheter i stadsdelarna Valsätra och Gottsunda.

Mammorna fick stor uppmärksamhet, och blev mycket hyllade, när ett 40-tal kvinnor ställde upp som mänskliga sköldar mot stenkastande ungdomar för att ge polis och räddningstjänst möjlighet att fullgöra sina arbetsuppgifter.

Läs ocksåFörsta kooperativa trygghetsboendet i Nässjö

Efter det har Gottsundamammorna ägnat sig åt nattvandring och att på andra sätt stödja barn och föräldrar i den utsatta stadsdelen.

För några veckor sedan var föreningen på väg att ta en time out då trycket på de ideellt arbetande kvinnorna blivit för stort. Uppsala kommun gick då in och beslutade om ett bidrag på 700 000 kronor för att ge föreningen förutsättningar att fortsätta med sitt framgångsrika sociala arbete.

Men innan några pengar betalats ut kom nyheten om att polisen hittat rester av cannabis i Gottsundamammornas lokal och gjort en orosanmälan till socialtjänsten.

Läs ocksåFotboll för ett tryggare Öxnehaga

I samband med den husrannsakan som gjordes i lokalen upplevde polisen också att man blev motarbetade av några av de närvarande personerna som försökte försvåra utredningsarbetet.

Gottsundamammorna tog en ny paus med anledning av det inträffade. Men nu meddelar föreningen på sin Facebooksida att det inte längre är aktuellt att återuppta verksamheten.

”Det är med stor sorg vi tagit detta beslut men efter all ´häxjakt´ överallt som försöker trycka ner oss, VI som gjort en så stor skillnad på bara 1 år så känner vi att samhället svikit oss”, skriver taleskvinnan Delailah Moghrabi.

Läs ocksåPärlade armband en succé – överskottet går till KvinnohusetBilden visar en korg med armband och en hand där ett armband sitter runt handleden.

I inlägget lovar hon att inom kort offentliggöra sanningen om hur det gått till när Gottsundamammorna blivit, som de själva anser, oskyldigt dömda.

Delailah Moghrabi bekräftar att det hittats cannabisrester väl gömt över en takplatta inne på toaletten.

Det är ingenting som föreningen accepterat, fastslår hon men hävdar att polisens orosanmälan i övrigt är felaktig.

”Sanningen kring resten hur det påstod att vi motarbetat polis mm kommer ni inom kort få hela historien samt vittnen som dykt upp under den här tiden.”

Läs också Otryggheten ökar i landets bostadsområden Klart med försäljning av 300 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.