HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Grannar kräver hårdare tag mot bollspelande barn

Båstad Hyresgästerna i Båstad störs av barn som sparkar boll på innergården. Eftersom de anser att värden inte har gjort tillräckligt för att få stopp på de ständiga dunsarna har de vänt sig till hyresnämnden.
Foto: Pixabay
Upprörda grannar kräver att bollspelet på innergården upphör.

Tolv personer har skrivit under en protestlista som har lämnats till hyresvärden. I skrivelsen står det bland annat ”Vi kan inte sitta på grillplatsen utan att riskera en boll i grillen eller på tallriken. Det har blivit en väldigt obehaglig stämning och vi väljer att inte gå ut på våra balkonger eller ha fönster öppna”. Enligt hyresgästerna är dunsarna från bollarna så höga att de hörs ända in i lägenheterna trots att dörrarna är stängda.

En hyresgäst uppger att de grannar som påpekar att de blir störda av bollspelet i trädgården blir otrevligt bemötta och att det till och med har förekommit hot.

Läs ocksåHär har hyresvärden över 50 saker att fixa

Förutom ljuden från fotbollar störs de boende av bland annat barnvagnar i trappuppgångar, sopor som inte slängs på rätt ställe och dörrar som lämnas öppna för att barnen ska kunna springa in och ut.

Trots att grannarna vid ett flertal tillfällen har anmält störningarna till sin hyresvärd har problemen fortsatt. När inte heller namninsamlingen, där grannarna krävde att hyresvärden agerade på ett kraftfullt sätt, gav resultat lämnades en ansökan om ett åtgärdsföreläggande mot värden in.

Den kommunala värden i Båstad är väl medveten om konflikten i området men uppger att de olika ”lägren har helt skilda uppfattningar om situationen”. I handlingar som har lämnats till hyresnämnden skriver Båstadhem att de har erbjudit medlingssamtal men att de inte har gått att genomföra eftersom parterna inte har velat medverka.

Läs ocksåVillaägares söner använde trean i city som partyvåning

På grund av huskropparnas utformning finns det idag ett förbud mot bollspel på innergården men något generellt lekförbud på gräsmattan anses inte vara möjligt att genomföra. Värden uppger även att det inte är tillåtet att ställa föremål i trapphusen. Enligt Båstadhem kontrollerar de dagligen att det förbudet efterföljs.

I höst möts parterna i hyresnämnden.

 

Läs ocksåDödshotade sommarjobbare i Kungsbacka – kan tvingas flytta

 

Läs också Anklagelser om kattskit och vårdslös bilkörning Fastighetsvärd fick överfallslarm efter hot

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.