HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Greenhouse på Augustenborg invigdes

Malmö Under torsdagen invigdes Greenhouse, MKB:s ekologiska boendekoncept i Augustenborg.
Foto: Andreas Brunner
Greenhouse Augustenborg. Första spadtaget togs i april 2014. höghuset rymmer34 odlarlägenheter och 12 studentrum. I Greenhouse ingår också tolv etagelägenheter samt ett ombyggt tvätteri med ekoförskola och ny takträdgård. , Huvudattraktionen under invigningen var balkongerna., Balkong med kolonialt tema., I höghuset har samtliga lägenheter odlingsbalkonger på 20 kvadratmeter., Som ett led i invigningen firade en klättrare ner sig utmed den 14 våningar höga fasaden. Annars finns både hiss och trappor invändigt.

 De prunkande balkongerna i det 14 våningar höga huset var en av huvudattraktionerna när MKB:s Greenhouse på Augustenborg i Malmö invigdes under Ekostadens dag på torsdagen. Nyfikna kunde besöka två kollektivlägenheter tänkta för särskilt odlingsintresserade Alnarpsstudenter. Therese Hjalmarsson, en av trädgårdsarkitekterna bakom de två balkongerna förklarar hur de tänkt vid utformingen:

– Vi ville skapa två helt olika stilar, nu har vi en balkong i kolonialstil och en mer avslappnad, typ strandhäng. Det blir svårt att välja, säger hon. 

Läs ocksåEfter tre flyttar på tre år - så fick Klara, 25, äntligen hyra i första handKlara Falkengren, 25, har fått sitt första förstahandskontrakt.

I höghuset har samtliga lägenheter odlingsbalkonger på 20 kvadratmeter med en 11 meter lång odlingsyta. Balkongen är indelad i två klimatzoner – en del är inglasad för att förlänga odlingssäsongen medan en del är öppen. 

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunalstyrelsens ordförande, var en av invigningstalarna under festligheterna. 

– Jag är lite avundsjuk på er som bor här, sammanfattade hon sina intryck.  

Läs ocksåAmir lurades av hyresbedragaren - hela familjen blev hemlös efter bluffen
Läs också Så mycket kostade fusket i bostadskön – den misstänkte insidern krävs på miljonbelopp Inte bevisat farligt för grannarna - hyresgäst med explosiva ämnen får bo kvar Omfattande brand i hyreshus i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.