Annons

Gunnel förlorade soptvist med hyresvärden i Skäggetorp

Linköping Gunnel Sandberg har 200 meter till återvinningsrummet efter att det närmaste brunnit upp. För långt att gå, ansåg hyresnämnden. Inte alls, tycker hovrätten som ändrar beslutet.

Det har gått mer än två år sedan sopsorteringsrummet på Stiglötsgatan i Skäggetorp förstördes i vad som misstänks vara en anlagd brand. Sedan dess har Gunnel Sandberg, 82 år, kämpat för att försöka få hyresvärden Willhem att bygga upp anläggningen igen.

Hon vände sig till hyresnämnden och fick rätt. Värden hotades av vite om man inte återuppbyggde eller ordnade en annan lösning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Willhem överklagade beslutet till hovrätten och menade dels att värden inte är skyldig att ordna med återvinning och dels att Gunnel kan använda de andra anläggningarna i området.

Medan hyresnämnden ansåg att avståndet till närmaste återvinningsrum är orimligt långt så bedömer hovrätten att de 200 meter enkel väg som det handlar om är fullt acceptabelt. Willhem behöver därmed inte vidta några åtgärder.

Hovrättens beslut kan inte överklagas och sista ordet i soptvisten är därmed sagt.

Annons
Läs ocksåFettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bortTill vänster en fettklump i Norrköping som väger över 40 ton. Till höger Andreas Ahnström, Tekniska verken, som inspekterar i en pumpstation.

– Jag är självklart besviken. Man har inget att sätta emot stora företag som enskild medborgare, säger Gunnel Sandberg.

Hon tycker att det är synd att hovrätten valde att fatta beslut enbart utifrån handlingarna i ärendet, utan att besöka Skäggetorp. Det är dock ett vanligt förfarande.

Gunnels kamp har tagit mycket tid och kraft. Hon betonar att även om det är hon som har överklagat så är det fler i området som berörs.

Läs ocksåMotorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"Bilden visar tre olika saker. 1. Olja hälls i en tratt som är nedstucken i en flaska. 2. En flaska med motorolja med ett rött kryss över. 3. Ett orange skåp dör man kan lägga flaskor med matfett.

– Jag är inte ung, men vital. Men hur ska min granne som går med rullator ta sig fram genom snön i vinter med sitt skräp?

Annons

Fortsätter du sopsortera trots beslutet?

– Nej, det kommer jag inte att göra.

Willhem: ”Vi vill göra så många som möjligt nöjda”

Läs också Så återvinner du ditt fett på rätt sätt Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.