HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Gunnel förlorade soptvist med hyresvärden i Skäggetorp

Linköping Gunnel Sandberg har 200 meter till återvinningsrummet efter att det närmaste brunnit upp. För långt att gå, ansåg hyresnämnden. Inte alls, tycker hovrätten som ändrar beslutet.

Det har gått mer än två år sedan sopsorteringsrummet på Stiglötsgatan i Skäggetorp förstördes i vad som misstänks vara en anlagd brand. Sedan dess har Gunnel Sandberg, 82 år, kämpat för att försöka få hyresvärden Willhem att bygga upp anläggningen igen.

Hon vände sig till hyresnämnden och fick rätt. Värden hotades av vite om man inte återuppbyggde eller ordnade en annan lösning.

Läs ocksåWillhem återbetalar överhyra i Trollhättan - "Skönt att de tar sitt förnuft till fånga"Ludvig Möller, förhandlingsjurist på Hyresgästföreningen, och Linda Borg, som bor hos Willhem i Trollhättan och som är ordförande för Hyresgästföreningen i MittVäst gläds åt att Willhem backat och återbetalar överhyran.

Willhem överklagade beslutet till hovrätten och menade dels att värden inte är skyldig att ordna med återvinning och dels att Gunnel kan använda de andra anläggningarna i området.

Medan hyresnämnden ansåg att avståndet till närmaste återvinningsrum är orimligt långt så bedömer hovrätten att de 200 meter enkel väg som det handlar om är fullt acceptabelt. Willhem behöver därmed inte vidta några åtgärder.

Hovrättens beslut kan inte överklagas och sista ordet i soptvisten är därmed sagt.

Annons
Läs ocksåWillhem säger upp avtal och tar ut överhyra: "Chockade"Linda Borg från Hyresgästföreningen är chockad över att Willhem tar ut överhyror.

– Jag är självklart besviken. Man har inget att sätta emot stora företag som enskild medborgare, säger Gunnel Sandberg.

Hon tycker att det är synd att hovrätten valde att fatta beslut enbart utifrån handlingarna i ärendet, utan att besöka Skäggetorp. Det är dock ett vanligt förfarande.

Gunnels kamp har tagit mycket tid och kraft. Hon betonar att även om det är hon som har överklagat så är det fler i området som berörs.

Läs ocksåEn månad efter dramatiska takraset kan Fredrik flytta hem igenFredrik Erikssons säng och allt annat i rummet blev begravt i rasmassorna.

– Jag är inte ung, men vital. Men hur ska min granne som går med rullator ta sig fram genom snön i vinter med sitt skräp?

Annons

Fortsätter du sopsortera trots beslutet?

– Nej, det kommer jag inte att göra.

Willhem: ”Vi vill göra så många som möjligt nöjda”

Läs också Willhem efter takraset: "Vi ska utreda alla tak" Sovrumstaket i Fredriks lägenhet rasade in: "Hade jag överlevt om jag legat i min säng?"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.