HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hagfors och Säffle vill höja hyran

Hagfors Hagforshem och Säfflebostäder yrkar på höjda hyror nästa år.

Enligt Sveriges allmännyttiga bostadsföretag, Sabo, vill Hagforshem och Säfflebostäder höja hyrorna nästa år med 2,1 respektive 1,96 procent.

För den som i dag har en hyra på 5000 kronor skulle det innebära en höjning med 105 kronor hos Hagforshem respektive 98 kronor för hyresgästerna hos Säfflebostäder.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

Men först ska hyrorna förhandlas med Hyresgästföreningen som tidigare uppmanat bostadsbolagen att hålla igen på hyreshöjningarna med hänvisning till det gynnsamma ekonomiska läget.

HYRESYRKANDEN OCH HYROR FÖR 2016 I VÄRMLANDS LÄN :

Bolag Yrkande i procent Motsvarar i kronor* Ny hyra 2016 Motsvarar i kronor*
Arvika Fastighets 1,5** 75
Forshagabostäder 2 100 Ej klar
Grums Hyresbostäder Inget yrkande 0,3 15
Hagforshem 2,1 105
Kilsbostäder 0,95** 48
Kristinehamnsbostäder 2,5 125 Ej klar
Karlstad bostads AB 1,5

75

Ej klar

Säfflebostäder 1,96

98

Ej klar

*Beräknat på en hyra om 5000 kronor

**Tvåårsuppgörelse från tidigare

 

Läs också Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.