HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hallå där Fredrik Marcusson…

Mariestad ...från Hyresgästföreningen i Skaraborg som nu dragit igång en namninsamling i Mariestad.

Vad handlar det om?

– Vi vill påverka politikerna i Mariestad att sänka borgensavgiften. Den är för hög och dessutom satt utan ett ordentligt underlag.

Läs ocksåHyresgästföreningen: "Avskedet av Mariehus vd kan drabba hyresgästerna"Fredrik Marcusson, Hyresgästföreningen, oroas över turbulensen efter att Mariehus vd sparkats.

Hur har ni tänkt påverka?

– Vi har en sida på nätet där man kan skriva på (hyresgastforeningen.se/mariestad). I oktober kommer vi lämna över namnunderskrifterna till kommunens politiker. Vi har redan över 80 namn, men förhoppningen är att alla som bor hos Mariehus ska skriva på.

Annons

Varför agera just i Mariestad, avgiften är ju högre på andra ställen i regionen?

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

– Absolut, så är det. Men avgiften är en av de högsta i landet om man ser på storleken på kommunen och på bostadsbolaget. Jag tror vi kommer agera på fler ställen efter hand.

Varför ska man som hyresgäst bry sig om borgensavgiften?

Annons

– För att en för hög avgift förr eller senare kommer att hamna på hyresavin.

Läs ocksåOansvarigt eller det enda rätta? - Eidars lån skapar debattEidars stora låneskuld oroar inte Lennart Derehag, Hyresgästföreningen.
Läs också Hög bilmusik problem på småorter – så många "störande körningar" har anmälts i Västsverige Renovering i Mariestad skjuts fram på grund av corona

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.