Annons

Hallå där Isela Sánchez…

Gävleborg …som har utsetts till årets medlem i Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle för sitt engagemang i stadsdelen Valsätra i Uppsala.

Hur länge har du varit aktiv i Hyresgästföreningen?

– Jag blev medlem någon gång i början av 90-talet. Först var jag bara medlem, men senare blev jag tillfrågad om jag ville vara med i styrelsen. Då var Valsätra uppdelat i tre områden med varsin styrelse och jag var med i den i mitt område. Numera är det en enda styrelse för hela Valsätra, som jag är med i.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Varför blev du aktiv?

– När jag blev medlem var jag nyinflyttad i Uppsala och tyckte att det skulle vara bra att ha någon som kunde hjälpa till i kontakten med hyresvärden. Sen blev jag mer aktiv eftersom jag tycker att det är viktigt att vara engagerad i området där jag bor.

Annons
Läs ocksåEfter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu”Porträtt på Emil Jansson i beige mössa och svart jacka. I bakgrunden en park med fotbollsmål och fläckvis snö och is i gräset. Uppsalahems hyresyrkande är historiskt högt i år.

Vad gör ni i Hyresgästföreningen i Valsätra?

– Vi har ordnat aktiviteter för boende i området. Det har bland annat varit familjedagar, aktiviteter för barnen och blomtävlingar på balkongerna. Vi brukar också ha trivselvandringar där vi till exempel tittar på om det behövs mer belysning någonstans eller om en häck bör klippas ner för att det ska kännas tryggare.

Läs också16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningarHalvkroppsporträtt på Marcus Kjellin som står längst till höger i bild i en mörkblå skjorta. I bakgrunden syns ett bostadshus.
Annons

Hur kändes det att få den här utmärkelsen?

– Det kändes bra att bli uppskattad, att andra märker att man gör något. Jag gör inte det här för att få uppmärksamhet, men det blir lite extra roligt när man får ett sådant här pris.

Läs också Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.