Annons

Halmstadbo på förslag till föreningstoppen

Skåne Halmstadbon Anders Löfgren är nominerad till Hyresgästföreningens nya förbundsstyrelse. Om han tar plats i föreningens topp avgörs vid på stämman den 13-15 juni.

Listan över nominerade till Hyresgästföreningens nya förbundsstyrelse innehåller med få undantag bekanta namn. Anders Löfgren från Halmstad är det enda nya ansiktet bland de ordinarie ledamöterna.

– Jag kan bidra med ett annat perspektiv. Idag är många i styrelsen stockholmare och jag tror det är en fördel att jag kommer från en mindre ort. Det är lättare att jämföra Halmstad med Västerås eller Gävle, än vad det är att jämföra Stockholm med samma orter. Jag tror också att det behövs fler akademiker i styrelsen.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
 
Anders har varit aktiv i föreningen i flera år. Idag jobbar han med ett it-projekt inom ABF, där han bland annat utbildar invandrarkvinnor i att använda datorer. Integration är en av de frågor han brinner mest för.
– Det handlar om att människor ska kunna mötas på gården utan att vara rädda för varandra. Projektet jag arbetar med nu visar att det är möjligt – här ser jag muslimer och katoliker och protestanter prata religion i god stämning. Det visar att det går att komma dit.
 
Med sina 41 år tillhör Anders Löfgren de yngre i skaran förtroendevalda.
– Det är en enorm erfarenhet som finns bland de äldre, men åldern kan också vara ett problem. Föryngring behövs för ta tillvara nya tankar och för att unga ser saker från ett annat håll. Men det behöver inte ha med åldern att göra – frågan gäller väl snarare representativiteten. Styrelsen måste vara representativ för medlemskåren.

Annons
Fakta: Förbundsstyrelsen

Medelåldern i den nuvarande förbundsstyrelsen är 54 år. I valberedningens förslag på ny styrelse är medelåldern 52 år.

Läs också Bildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene åren Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.