Annons

Hamnade på sjukhus – då försvann hyran från kontot

Simrishamn Inbetalningarna uteblev i flera månader. Hyresvärden tog skulden till domstol men kammar noll och får stå för rättsprocessen eftersom mannen redan har betalat.

Hyran för mannens bostad betalades sedan länge med autogiro. Men det slutade när han blev svårt sjuk. Det kommunala bostadsbolaget i Simrishamns kommun ville ha betalt, strax över 20 000 kronor saknades, och ställde senare krav i tingsrätten på att han skulle lämna lägenheten. Men så blir det inte.

Enligt uppgifter i målet upptäckte hyresgästens gode man efter ett tag att bankkontot var tomt. Därefter ska en polisanmälan ha upprättats mot mannens anhöriga som enligt den gode mannen ska ha plockat ut 72 000 kronor medan hyresgästen låg på sjukhus.

“Därmed har systemet med autogiro upphört att fungera. Det har för övrigt medfört samma förödande konsekvens för el-räkning, försäkringar med mera”, skriver den gode mannen till tingsrätten.

Annons
Uppgifterna bekräftas inte genom någon dokumentation, något som hyresvärdens juridiska ombud har påpekat. Men eftersom mannen har betalat skulden sedan upptäckten av de uteblivna betalningarna har värden dragit tillbaka kravet på avhysning och betalning. Rätten tycker att förklaringen med de stulna pengarna låter rimlig och slår fast att hyresvärden av den anledningen på egen hand får stå för delgivnings-, inkasso- och rättegångskostnader i målet.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Boende ska skonas från hyressmäll - paus för "rättvisa hyror" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!" Hovrättsdomen: Tvingas betala 53 000 kronor efter flytt – trodde lägenheten var uppsagd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.