Annons

Han blir Familjebostäders nye vd

Göteborg Uddevallahems vd Per-Henrik Hartmann slutar på sin tjänst för ett nytt toppjobb: som vd på skandalomsusade Göteborgsbolaget Familjebostäder.

– Det var ett erbjudande som jag bara inte kunde motstå, säger Per-Henrik Hartmann.

Han lämnar nu Uddevallahem efter fyra år på vd-posten och kommer att börja sin nya tjänst efter sommaren.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är med delade känslor. Jag har trivts fantastiskt bra här men ibland måste man välja, säger han.

Per-Henrik Hartmann tar nu klivet in på högsta posten i Familjebostäder, Göteborgs allmännyttiga bostadsbolag som det stormat rejält omkring under de senaste åren. För snart två år sedan avslöjade SVT: s Uppdrag granskning oegentligheter i bolagets samarbete med byggherren Stefan Allbäck. Det slutade med polisanmälan för grov trolöshet mot huvudman, åtal – och en omfattande muthärva som rullades upp.

Per-Henrik Hartmann är medveten om att han nu tar över rodret i ett bolag som det stormat rejält om.

Annons
Läs ocksåGöteborgs allmännytta i storkontrakt med mutmisstänkt företag

– Just nu är Familjebostäder givetvis påverkat av de rättsliga processerna som pågår. Samtidigt tycker jag att det fått ett oproportionerligt stort utrymme, det handlar om vad en enda anställd gjorde, säger han.

Han ser nu en stor utmaning i att ta över som vd för ett av Göteborgs största bostadsbolag.

– Dels är det utmaningen i att skapa nya bostäder i Göteborg, där det till skillnad från i Uddevalla finns en stor bostadsbrist. Men det handlar också om att modernisera och rusta upp, säger han.

Läs ocksåBeskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning”Var fjärde göteborgare bor i någon av Framtidens 75 000 lägenheter.

Varför är du rätt person?

Annons

– Jag hoppas ju att mina tjugo år av erfarenhet i fastighetsbranschen ska vara till nytta för Familjebostäder. Sedan är jag en väldigt engagerad vd, jag kan nästan bli uppslukad av arbetet med att få driva fastighetsföretag.

Hem & Hyra har inte lyckats nå Uddevallahems styrelseordförande Carin Ramneskär för en kommentar. I vintras intervjuades hon dock i samband med en undersökning av bostadsbolagens vd:ars lönenivåer.

– Vi ville inte ha en dagslända utan en kompetent och ambitiös vd som stannar i många år, sa hon då om rekryteringen av Per-Henrik Hartmann.

Läs också Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea" Diana jobbar för att fler ska engagera sig Ingen lek att göra parksäsongen säker för barnen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.