HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Han blir Vingåkershems nya vd

Vingåker Nu står det klart vem som tar över som vd för Vingåkershem. Valet föll på en 54-årig Köpingsbo, som nu arbetar som fastighetschef på Fryshuset.
Lars Ingebrigtsen, blivande vd för Vingåkershem.

Den blivande vd:n Lars Ingebrigtsen har även arbetat bland annat på Infranord, Green Cargo, HSB Bygg och Siab Bygg. Jobbet på Vingåkershem blir det första på ett kommunalt bostadsbolag.

– Däremot har jag mycket erfarenhet av att jobba med kommunala bolag som uppdragsgivare inom bygg- och fastighetsbranschen, så det känns inte som en helt främmande värld, säger Lars Ingebrigtsen.

Läs ocksåTrots bostadskö i Vingåker är omflyttningen hög i nybyggtLaura Bende sitter på knä och rensar ogräs i Tennisparken i Vingåker framför det kommunala bostadsbolagets nybyggda hus.

Han berättar att den rekryteringsfirma Vingåkershem hade anlitat kontaktade honom och uppmanade honom att söka jobbet, efter att ha hittat hans profil på yrkesnätverket Linkedin.

– Det kändes intressant och rätt på alla sätt och vis. Alla pusselbitarna fanns där, säger Lars Ingebrigtsen.

Vad kommer du att bidra med som vd på Vingåkershem?

Annons
Läs ocksåHyrorna klara på många håll i Sörmland

– Framför allt min breda kompetens inom fastighet och bygg. Jag har förvaltat det mesta som går att förvalta och byggt det mesta som går att bygga, säger han.

Enligt Viking Jonsson (S), ordförande i Vingåkershems styrelse, var bakgrunden inom byggbranschen en viktigt faktor när de tog ställning till vem som var mest lämpad för tjänsten.

– Han var den mest meriterade av de sökande och den enda som hade en byggnadsteknisk bakgrund. Vi var överens om att han var den bästa kandidaten, säger Viking Jonsson.

Läs ocksåBengt berättar Vingåkershems historia

Vingåkershems tidigare vd Anne-Brith Andersson, som slutade sin anställning 30 april, sade upp sig bland annat för att hon tyckte att det var tungt att pendla från Örebro. Lars Ingebrigtsen, som har bott i Köping sedan han var barn, kommer även han att pendla i vart fall till en början. Han utesluter inte en flytt längre fram, men är en van pendlare efter att ha jobbat i Stockholm, Örebro och Västerås.

Annons

Med ordinarie uppsägningstid kan Lars Ingebrigtsen vara på plats på sin nya tjänst 1 augusti, men detaljerna kommer att bestämmas vid ett möte på onsdag i nästa vecka.

17 personer hade sökt tjänsten som vd för Vingåkershem.

Läs också 17 sökande till jobbet som vd för Vingåkershem Fortsatt låga hyreshöjningar 2017

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.