Annons

Hyrorna klara på många håll i Sörmland

Södermanland Trenden med måttliga hyreshöjningar håller i sig även i år. Fyra kommunala bostadsbolag i Sörmland är klara med hyresförhandlingarna för 2018.
Foto: Monika Steczkó
Hyrorna är klara på många håll i Sörmland, till exempel i Flen.

Flens Bostads AB höjde med 0,74 procent från och med den 1 januari. Trobo i  Trosa höjde med 0,9 procent från samma datum medan höjningen för hyresgästerna hos Katrineholms Fastighets AB landade på 1,2 procent.

Kommunfastigheter i Eskilstuna höjer med en procent från och med den 1 mars.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

När det gäller privata hyresvärdar höjer  Fastighetsägarna i Nyköping med 1,46 procent och Fastighetsägarna i Trosa med 1,1procent. Hyregästerna hos HSB i Strängnäs får hyreshöjningar i spannet 0,8 till 1,4 procent. Bostadsföretaget Amasten i Strängnäs höjer med 0,85 procent.

Annons

Flera kommunala bostadsbolag i Sörmland, som Nyköpingshem, Vingåkershem  och Gnestahem, har för vana att justera hyrorna från den 1 april i stället för från årsskiftet.

Enligt Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg på Hyresgästföreningen i region Mitt, kommer resultatet av övriga hyresförhandlingar att bli offentliga inom kort och det finns ingen överhängande risk för tvister.

Annons
Läs ocksåHundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräksTvådelad bild: Ena halvan visar ingången till hyresnämndens lokaler i Västmanlands tingsrätt. På den andra bilden, som är en genrebild, ser man en liten pojke bakifrån. Han tittar ut genom ett stort fönster.
Läs också Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" Grannen rökte – kvinnan deponerade hyran: "Stridsåtgärd eller för att trakassera"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.