HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna klara på många håll i Sörmland

Södermanland Trenden med måttliga hyreshöjningar håller i sig även i år. Fyra kommunala bostadsbolag i Sörmland är klara med hyresförhandlingarna för 2018.
Foto: Monika Steczkó
Hyrorna är klara på många håll i Sörmland, till exempel i Flen.

Flens Bostads AB höjde med 0,74 procent från och med den 1 januari. Trobo i  Trosa höjde med 0,9 procent från samma datum medan höjningen för hyresgästerna hos Katrineholms Fastighets AB landade på 1,2 procent.

Kommunfastigheter i Eskilstuna höjer med en procent från och med den 1 mars.

Läs ocksåSkriver om klass, mord och en villkorslös faderskärlekNärbild på Eric Rosén.

När det gäller privata hyresvärdar höjer  Fastighetsägarna i Nyköping med 1,46 procent och Fastighetsägarna i Trosa med 1,1procent. Hyregästerna hos HSB i Strängnäs får hyreshöjningar i spannet 0,8 till 1,4 procent. Bostadsföretaget Amasten i Strängnäs höjer med 0,85 procent.

Flera kommunala bostadsbolag i Sörmland, som Nyköpingshem, Vingåkershem  och Gnestahem, har för vana att justera hyrorna från den 1 april i stället för från årsskiftet.

Enligt Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg på Hyresgästföreningen i region Mitt, kommer resultatet av övriga hyresförhandlingar att bli offentliga inom kort och det finns ingen överhängande risk för tvister.

Läs ocksåTrots bostadskö i Vingåker är omflyttningen hög i nybyggtLaura Bende sitter på knä och rensar ogräs i Tennisparken i Vingåker framför det kommunala bostadsbolagets nybyggda hus.
Läs också 19-åring döms för grov mordbrand i hyreshus i Flen Flensbo ville inte ha nytt kök – förlorade i hyresnämnden Rökfritt när Nyköpingshem bygger nytt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.