Annons

Han stoppade misshandeln

Gävleborg Väggarna känns tunna om grannen misshandlar sin livskamrat. I Gävleborgs län anmäldes i fjol 338 fall av misshandel av kvinnor i nära relationer.

”Jag ska krossa skallen på dig”. De orden vaknade Per till en tidig morgon.

Annons
Sen hörde han hur en grannkvinna skrek ”Aj, aj”. Per hade kunnat dra täcket över huvudet igen, men han klädde på sig och gick över till grannen.
– Jag skulle vilja att någon gjorde samma sak för mig, om jag inte kunde försvara mig, säger Per som egentligen heter något annat.
Han bad att få komma in och se hur det var med tjejen.
– Sen tog vi en promenad runt huset så att han skulle lugna sig, berättar Per.
Polisen tycker att man ska föra anteckningar och ringa polisen, i stället för att själv gripa in.
– Jag tror inte så mycket på att ringa polisen, vad kan de göra? Hon måste ju själv vilja lämna honom för att det ska bli en ändring. Nu vet han att jag håller koll på honom, säger Per.
 – Det var bra att han ringde på hos sin granne. Att man bryr sig betyder ju inte att man inte dessutom kan ta kontakt med polisen. De kan bara göra det de ska om de får reda på att en kvinna blir misshandlad säger Lotta Fridholm på kvinnojouren Blåklockan i Gävle.
Lotta Fridholm tycker också det är bra om fler kvinnor vågar polisanmäla att de blir misshandlade. Och att det är viktigt att vi andra vågar vara tydliga när vi ser och hör att någon blir utsatt för våld.

Annons
Fakta: Så många anmälde

Bollnäs 21

Gävle 140

Hofors 11

Hudiksvall 27

 Ljusdal 17

Nordanstig 5
Ockelbo 7
Ovanåker 12
Sandviken 45
Söderhamn 40


 

Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Svanhildur tar omvägar för grannarnas dofter: ”Får ofta hålla andan” Hur mycket lukt ska du tåla? Juristen reder ut Lämnade brinnande hus med fem tändare i fickan – frias från mordbrand Blev biten av grannens hund – nu riskerar hundens matte vräkning Attackerade granne med kniv – blir av med lägenheten: "Då åker man ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.