Annons

Han tar snart över i Mönsterås

Mönsterås Underhållet blir den främsta utmaningen, men trakten har stor potential. Det menar Per Holm, som snart tar över som vd för Mönsterås Bostäder.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Per Holm tillträder som ny vd på Mönsterås Bostäder den 15 mars.

– Vi måste jobba tillsammans med kommunen när det gäller att utveckla både boende, arbete och orterna på olika håll. Att man hjälps åt är förutsättningen för att lyckas i en mindre kommun.

Det säger Per Holm, som om några veckor tillträder som ny vd för kommunägda Mönsterås Bostäder. I dag är han chef för fastighetsutveckling på Kalmarhem i grannkommunen, med ansvar för teknik, miljö, energi, detaljplanering och byggnation. Hade han varit kvar skulle han i sommar ha kunnat kombinera sin 50-årsdag med att fira 25 år på företaget, där han började med att inspektera nybyggnationer.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I stället konstaterar han att han nu blir en av dem som pendlar in till Mönsterås, en ort där pendlarströmmen annars i huvudsak går åt andra hållet. Men Per Holm ser stor potential i sitt nya område, inte minst tack vare E22:an och möjligheten att bo i mindre samhällen men ändå ha nära till större centralorter.

Han är också nöjd med bostadsbolagets satsningar på underhåll så här långt.

Annons

– Det är ett relativt litet bolag som med god ekonomi har klarat att göra rätt stora renoveringar av sitt gamla bestånd, säger han. Men om vi pratar hot är det ju att klara underhållet. Och hur det ser ut med arbetstillfällen påverkar hur det ser ut för ett sådant här bolag.

Läs ocksåMönsterås bostäder höjer hyran med 0,95 procent

Att verksamheten är utspridd rent geografiskt kan också till viss del innebära en svaghet, resonerar bolagets nye vd, eftersom avståndet till hyresgästerna ökar. Men Per Holm ser fram emot framtida utmaningar med tillförsikt, och säger att hans första åtgärd blir att bättre lära känna verksamheten och den kommunala ägarens önskemål för bolaget.

Hur är du som ledare?

Annons

– Jag lyssnar mycket, och analyserar. Och är rätt ödmjuk – har inga problem med att säga att ”det där blev helt tokigt, det får vi göra om”.

Läs ocksåMönsterås Bostäders tolkning av lagen ska prövas rättsligt

Per Holm får en ingångslön på 55 000 kronor i månaden. Han efterträder Klas Palmqvist, som går i pension.

Läs också Mönsterås Bostäder höjer hyran med två procent Avtal om nästa års hyror mycket nära i Mönsterås Mönsterås Bostäder får ny vd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.