Annons

Han vill folkomrösta om utförsäljning

Staffanstorp ​Olle Johansson som är lokal ordförande för Hyresgästföreningen i bostadsområdet Stinsgården i Hjärup vill ha en folkomröstning om kommunledningens planer på utförsäljning av hela allmännyttan i Staffanstorp.
 Förra veckan beslutade fullmäktige att frågan om nya ägardirektiv som gör det möjligt att sälja alla Staffanstorpshus lägenheter, skulle återremitteras. Frågan tar på nytt upp av kommunstyrelsen i slutet av maj.
Olle Johansson är kritisk till att hans hyresvärd, Staffanstorpshus, vill sälja så mycket som möjligt att sina hyreslägenheter. Senaste området som står i tur är lägenheterna på Stinsgården.
 
– Det är många med mig som är rent ut sagt förbannade. Engagemanget sträcker sig över partigränserna och det finns även många som bor i villa och röstat på Moderaterna som tycker att det är för jävligt, säger Olle Johansson till Sydsvenskan.
Han tänker nu sätta ihop en arbetsgrupp som ska jobba för att det ska bli genomförbart med en folkomröstning i frågan. I praktiken måste minst 1 654 namnunderskrifter samlas in vilket motsvarar tio procent av befolkningen. 
 
Även i kommunens förstamajfirande fick motståndet till kommunledningens utförsäljningsplaner stort utrymme.​

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" Planer på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas Varbergs Bostad säljer Evelinas hem Hyreshuset i Glommers räddades: "De som bott här hela sitt liv var oroliga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.