Annons

Haninge river och bygger nytt

Haninge Haninge river flera bostadshus i Jordbro centrum för att bygga 229 lägenheter. Bostadsbolagets krav är en hyra på 6 500 kronor i månaden för en etta på 34 kvadratmeter.
Foto: Cecilia Landmark
Haninge Bostäder asbestsanerar husen på Moränvägen innan de rivs och nya hus kan byggas på platsen.

Flera garage är rivna och asbestsaneringen av några hyreshus pågår för fullt. Inom kort ska husen rivas och byggandet av 229 lägenheter påbörjas på platsen.

– Vi räknar med att de första hyresgästerna kan flytta in i början 2018, säger Christoph Vejde, Haninge Bostäders vd.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Han berättar att bolaget kommer att fokusera på att bygga mindre lägenheter för att inte månadshyran ska bli för hög. Hälften av lägenheterna blir ettor på  35 kvadratmeter medan resten blir tvåor och treor. Inför hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen är bolagets krav en normhyra på 1900 kronor per kvadratmeter och år, vilket skulle ge en hyra på 6 500 kronor i månaden för ettorna.

Annons

– Lägenheterna ska i första hand gå till de som 32 000 – 35 000 som står i vår bostadskö. Annars får vi hyra ut dem på annat sätt.

Tidigare äventyrades byggplanerna av att kommunen ställde krav på att det skulle byggas garage under husen, vilket gjorde att bygget blev för dyrt.

Annons
Läs ocksåSå lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannenEn delad bild som visar en grafik med olika rabatterbjudanden för hyresbostäder och en ung kvinna med ljust hår och blå ögon som står på en balkong.

– Nu kräver de inte garage längre. Vi kommer i första hand att försöka få fram parkeringsplatser genom att arrendera mark nära pendeltågsstationen och bygga p-platser där, säger han.

Läs också Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.