HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hans målning ska smycka husfasad i Hudiksvall

Hudiksvall Hudiksvallsbostäder utlyste i våras en tävling där boende i kommunen fick skicka in skisser på muralmålningar som skulle passa på en vägg på ett hyreshus på Hamngatan. Nu har tre vinnare utsetts.
Foto: Hudiksvallsbostäder
Hudiksvallsbostäder har gjort ett fotomontage för att visa hur det kan komma att se ut när vinnarna har målat upp sina skisser på plats på Hamngatan 47. Fredrik Janssons skiss är längst till vänster.
Fredrik Jansson.

Första pris gick till Lisa Grelsson Wiik som får måla sektionen i mitten av den tredelade väggen på Hamngatan 47 i Hudiksvall. Andrapristagare blev Patrik Larsson och tredjepristagare Fredrik Jansson, som själv är hyresgäst hos Hudiksvallsbostäder.

– Jag flyttade just hem till Hudiksvall efter att ha bott i Stockholm i över tio år, och fick syn på tävlingen när jag var inne på Hudiksvallsbostäders hemsida. Det kändes roligt att få lämna sitt avtryck, säger Fredrik Jansson.

Läs ocksåEfter byamötet: Nu drar de igång grannsamverkan i Friggesund

Han valde att göra ett Hudiksvallsinspirerat motiv med vågor och sol. Till vardags arbetar Fredrik Jansson som murare.

– Jag är ingen märkvärdig konstnär och aspirerar inte på att vara det heller. Men jag målade rätt mycket när jag bodde nere i Stockholm och framför allt målade jag graffiti när jag var yngre, säger han.

Förhoppningen är att de tre vinnarna ska kunna sätta igång att måla upp sina verk i september.

Läs ocksåFriggesundsbor ordnar byamöte mot otryggheten
Läs också Ena vann 5000 kronor i uppsatstävling Hudikbor har chans att få uppföra ett offentligt konstverk Hyrorna höjdes mer än i fjol

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.