Annons

Här byggs nya trygga bostäder

Norrköping En nedlagd bensinmack och blomsterhandel ersätts med Norrköpings första trygghetsboende. I dag togs spadtag för 43 lägenheter som Hyresbostäder ska bygga i Kneippen.

Kommunägda Hyresbostäder kallade i dag till byggstart för ett nytt bostadskvarter i stadsdelen Kneippen. Totalt 43 nya hyreslägenheter ska byggas på platsen för den tidigare blomsterhandeln Roshyddan och den nedlagda bensinmacken vid Linköpingsvägen. Bostäderna blir kommunens första trygghetsboende.

— Jag vill börja med att säga ett ord, äntligen! Vi har pratat om det här i många år så jag är väldigt glad att det här är på gång, förklarar Eva-Britt Sjöberg, (KD) ordförande för vård- och omsorgsnämnden i Norrköping, som tog första spadtaget bakom spakarna på en grävmaskin.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Trygghetsboende innebär att lägenheterna kommer att riktas till hyresgäster som är 65 år och äldre och att det kommer finnas gemensamhetslokaler där kommunen kommer att ha personal på plats och ordna olika aktiviteter.

— Det är en boendeform där syftet är att man ska kunna bo kvar med trygghet och med självständighet, förklarar Eva-Britt Sjöberg.

Annons

De fyra huskropparna med fyra våningar kommer att innehålla både ettor, tvåor och treor och ska stå klara för inflyttning om ett och ett halvt år. Vilka hyrorna blir är ännu inte klart. Enligt Hyresbostäder finns en stor efterfrågan på bostäder anpassade för äldre hyresgäster.

Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

— Det är mellan 800 och 900 personer som lämnat in intresseanmälningar, men vi får se hur det ser ut när vi släpper bostäderna senare i höst, säger Thomas Gustafsson, uthyrningschef på Hyresbostäder.

Bostäder utformade för olika åldersgrupper är något som Hyresbostäder vill fortsätta satsa på.

Annons

— Vi ser att det finns en pågående trend för olika konceptboenden. Det kan vara trygghetsboende, seniorboende och ungdomsboende. Det är något vi kommer att se mer av framöver, säger Daniel Collin, (FP) 1:e vice styrelseordförande i Hyresbostäder.

Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping
Läs också Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.