Annons

Heimstaden köper Henry Ståhls

Linköping Norska Heimstaden köper Henry Ståhl fastigheter med lägenheter i Norrköping, Linköping och Örebro. Tillträde sker vid årsskiftet.

Affären omfattar cirka 350 000 kvadratmeter i bostäder och lokaler, där merparten av bostadsbeståndet finns i Norrköping. Heimstaden tar över Henry Ståhls genom att förvärva det familjeägda bolagets aktier.

– Namnet blir kvar, personalen och organisationen likaså. Hyresgästerna kommer inte att märka av den här förändringen. Inte heller de som arbetar hos oss, säger Peter Karlström, vd på Henry Ståhl fastigheter till tidningen Folkbladet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Heimstaden ägs av Fredensborg AS som är Norges största privata fastighetsbolag. I Sverige har Heimstaden cirka 12 000 lägenheter på ett 15-tal orter runt om i landet. Genom förvärvet av Ståhls får bolaget in en fot i Östergötland.

Annons

”Vi vill bli en del av Norrköping, Linköping och Örebros framtid och ser fram emot att inom en snar framtid kunna komplettera beståndet med fler bostadsfastigheter” skriver Patrik Hall, vd i Heimstaden, i ett pressmedelande.

Annons
Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Livsfarlig smitta i hyreshus kan ha kommit från rörstumpar och handdukstorkar Hyresbasen om direktaviseringen i Malmö: ”Fel att göra så” Hyresgästerna tog strid för träden som värden ville fälla: “Varmare i lägenheten när skuggan försvinner”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.