HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Helsingborgshem säljer 650 lägenheter men berättar inte var

Helsingborg Helsingborgshem säljer 650 lägenheter men berättar inte vilka lägenheter som är ute på marknaden. Hyresgästföreningen har inga invändningar så länge hyresgästerna blir fullt informerade så fort det bedöms vara möjligt.

I höstas fick Helsingborgshem i uppdrag av stadens koncernbolag, HSFAB att se över olika alternativ för att få in mer pengar till staden. Resultatet blir att Helsingborgshem nu säljer 650 lägenheter. Vinsten från försäljningen ska gå till stadsutvecklingsarbete.

Trots att försäljningen nu är i full gång vill bostadsbolaget inte avslöja vilka lägenheter det är som ska säljas. Anledningen uppges vara att man inte vill påverka affärsuppgörelsen negativt samt att man vill undvika att skapa onödig oro.
– Först när affären är uppgjord kan vi berätta vilka fastigheter som ingår i försäljningen, säger Jonas Hansson, Helsingborgshems vd och berättar att Helsingborgshem räknar med att kunna avslöja vilka fastigheter som ska säljas om cirka sex veckor.

Läs ocksåAnonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri"

Har ni blivit kontaktade av hyresgäster som är oroliga över att det är just deras fastighet som är till salu?

Annons

– Jag vet att våra kundansvariga ute i de olika områdena har fått en del frågor, säger Jonas Hansson.

Att Helsingborgshem väljer att hemlighålla stora delar av sin fastighetsförsäljning är inget Hyresgästföreningen har några synpunkter på.
– Helsingborgshem har valt att inte gå ut med information angående vilka områden de ska sälja, av hänsyn till att man inte vill skapa onödiga spekulationer eller oro. Vi har inga större synpunkter på det i nuläget utan förutsätter att hyresgästerna, så snart det bedöms vara möjligt, fullt ut informeras, säger Peter Olsén, förhandlare vid Hyresgästföreningen.

Läs ocksåColiving-förespråkare vill ha utredning – vänder sig till regeringen

Helsingborgshem uppger att de kommer att föra en löpande dialog med Hyresgästföreningen för att försäkra sig om att det blir en stabil och långsiktig köpare till beståndet. Har ni blivit inbjudna till några diskussioner?

Annons

– En första kontakt är tagen. Vi har en bred kunskap och erfarenhet av aktörerna i branschen. Helsingborgshem har även vid tidigare fastighetsförsäljning efterfrågat Hyresgästföreningens uppfattning om de olika aktörerna. Som företrädare för hyresgästkollektivet tycker vi att det är mycket viktigt att få ta del av de diskussionerna, säger Peter Olsén.

Läs också Fick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personal Äntligen post i brevlådan – men det tog nio månader Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.