Annons

Helsingborgare hyrde ut lägenhet utan tillstånd – förlorar kontraktet

Helsingborg Värden hävdade att hyresgästen hyrt ut sin lägenhet i andrahand utan tillstånd och att han saknar behov av den – påståenden som hyresgästen bestrider. Nu har parterna gjort upp i hyresnämnden.
Foto: Gry Ellebjerg
Mannen bestred hyresvärdens påstående om att han hyrde ut sin lägenhet i andra hand. Hyresgästen vidhöll att han enbart hade inneboende.

Fallet rör två rum och kök på 65 kvadrat hos en privat värd i Helsingborg.

Delgivningsmannen sökte mannen då han hade skulder hos kronofogden. När delgivningsmannen ringde på dörren till lägenheten öppnade två kvinnor som uppgav att de bodde där och att förstahandshyresgästen inte bodde där.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Även grannar vittnade om att förstahandshyresgästen hade flyttat ut sommaren 2017. Delgivningsmannen vittnade om att det inte fanns några saker, kläder eller skor i lägenheten som tydde på att där bodde en man.

Annons

Hyresgästen menar att han inte hyrt ut sin lägenhet i andra hand utan haft inneboende och att han har behov av sin lägenhet. Mannens förklaring till att kvinnorna bor där är att socialtjänsten inte kunnat ordna bostad åt dem och att han inte ville slänga ut dem på gatan.

Trots mannens förklaringar gick hyresnämnden på värdens linje och menade att hyresgästens uppgifter var vaga, otydliga och bedömdes som mindre trovärdiga. Nämnden ansåg att något tillstånd för andrahandsuthyrning inte funnits och att inga åtgärder gjorts efter det att värden skickat rättelseanmälning till hyresgästen hösten 2017.

Läs ocksåSå rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga”Annie Dahlberg söker bostad i andra hand.

Nämnden anser vidare att hyresgästen åsidosatt sina plikter som hyresgäst och därför ska kontraktet upphöra. Hyresgästen ska vara avflyttad från lägenheten senast den 1 juni.

Annons

Beslutet kan överklagas till Svea hovrätt till och med den 29 maj.

Läs också Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor 63-åring döms för svart överhyra – men går plus ekonomiskt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.