Annons

Helsingborgsvärd förbjuds hyra ut

Helsingborg Mögel och råttor. Det var några problem som mötte miljöinspektörerna när de besökte huset utanför Helsingborg. Nu förbjuder miljönämnden ägaren att hyra ut.
Foto: Pixabay

Den större villan i en mindre ort nordöst om Helsingborg är ombyggd till hyreslägenheter. När en av hyresgästerna kontaktade miljökontoret och personal åkte ut fann de flera brister. Bland annat dålig luft, värme, ventilation och ett stort hål i en altandörr. Hyresgästen vittnade också om hur råttor tog sig in i bostaden via köket. Dessutom var det svårt att kartlägga hur många som bodde där. Enligt lag ska alla lägenheter ha ett lägenhetsnummer men det saknades.

Hyresvärden fick ett föreläggande om att utreda och åtgärda bristerna. Han i sin tur menade dock att det var hyresgästen som orsakade felen och bristerna och sade upp honom. Uppsägningen drevs till hyresnämnden. En förhandling skulle ha hållits i veckan men ställdes in då hyresgästen nu har flyttat.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Fastighetsägaren har inte visat upp någon utredning och miljönämnden har beslutat att förbjuda husägaren att hyra ut. Skulle han göra det ändå ska han dessutom betala ett vite på 20 000 kronor.

Annons

‒ Innan någon får bo där igen måste ägaren visa att boendemiljön är okej. Att saker som hålet i dörren är lagat och temperaturen går att reglera, säger miljöinspektör Robert-Jakobsson-Åhl.

Enligt fastighetsägaren ska han inte hyra ut längre utan ha huset för sig själv.

Annons
Läs ocksåFamiljen väcktes av råttor på nätterna
Läs också Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.