Annons

Hem & Hyra JO-anmäler Hyresbostäder i Falköping

Falköping ​Uppgifter om lön och villkor för anställda i kommunala bolag är offentliga. Trots detta fick inte Hem & Hyra del av siffrorna hos Hyresbostäder i Falköping. Tidningen har anmält saken till justitieombudsmannen, JO.

​– Jag är inte en sådan person som diskuterar min lön, det är mellan mig och styrelsen, sa vd Thomas Ekberg när Hem & Hyra frågade efter uppgifterna.
Ekberg hänvisar till bolagets årsredovisning för 2008. Där finns fakta om vd:s lön (51 830 kronor per månad), pensionsrätt och avgångsvederlag.
Men årets lön får Hem & Hyra inte reda på. Thomas Ekberg hänvisar till årsredovisningen för 2009.

Allmänheten har rätt att ta del av offentliga uppgifter från kommunala bolag. Den som nekas ska få veta varför och hur man kan överklaga, en så kallad besvärshänvisning.
Någon sådan information fick inte Hem & Hyra och därför har tidningen anmält förfarandet till Justitieombudsmannen, som får avgöra frågan.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Kommunen som går mot strömmen - här startas en ny allmännytta Han blir ny vd för Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.