Annons

Hem & Hyra – nu större än någonsin tidigare

Nyheter Aldrig tidigare har Hem & Hyras nyheter, reportage och konsumentartiklar nått ut till så många! Över en halv miljon personer läser oss i tidningsform och på webben. "Läsarna har hittat till våra digitala kanaler", säger chefredaktör Susanna Skarrie.
Hem & Hyras chefredaktör Susanna Skarrie.
Foto: Hem & Hyra
Hem & Hyras chefredaktör Susanna Skarrie är mycket glad över utvecklingen.

Du som läser det här är i gott sällskap. Faktum är att sällskapet aldrig varit så stort. Den senaste räckviddsrapporten från Orvesto visar nämligen att Hem & Hyra numera når 523 000 personer via papper och webben.

Det betyder att Hem & Hyra nu har fler läsare än det totala antalet medlemmar i Hyresgästföreningen, som äger tidningen. Sedan förra mätningen i somras – som även den visade en ökning – har läsarskaran vuxit med åtta procent. Och detta medan den stora majoriteten av tidskrifterna i Sverige förlorar mark.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Läsarframgången är till största del frukten av en lyckad satsning på digitalt material, vilket nu motsvarar närmare hälften av den totala läsningen. Vi når enligt den senaste mätningen 253 000 personer i digital form.

Hem & Hyras chefredaktör Susanna Skarrie ser ökningen som ett kvitto på att läsarna på allvar hittat till tidningen via nätbaserade kanaler.

Annons

– Det känns otroligt roligt! Trafiken digitalt går starkt och stadigt uppåt. Att också läsningen av papperstidningen går åt rätt håll gör inte saken
sämre.

Läs ocksåSuccén fortsätter – över en halv miljon läser Hem & Hyra

Med dagens Orvestoresultat stärker Hem & Hyra sin position som den klart mest lästa organisationstidningen i Sverige. Att läsarna gillar Hem & Hyras journalistik sporrar redaktionen att bli ännu bättre, säger Susanna Skarrie.

Vi når en halv miljon läsare tack vare en grym redaktion som jobbar stenhårt för att bevaka Bostadssverige.

Annons

Undersökningen genomfördes under perioden 1 maj till 31 augusti och omfattade totalt 11 760 personer.

Läs ocksåHem & Hyra ökar i räckvidd – når över en halv miljon läsare i veckan: ”Tecken på att vi gör rätt saker”Hem & hyra ökar i räckvidd i Orvestos nya undersökning
Fakta: Så många läser Hem & Hyra

Papperstidning:
294 000 personer (förra mätningen: 288 000 personer )

Webben:
253 000 personer (förra mätningen: 219 000 personer).

Källa: Orvesto

Läs också Hem & Hyra-redaktörer prisas för modig bevakning av viktigt område Hem & Hyras granskning vinner Guldspaden Hem & Hyra störst bland organisationstidningar - lockar en halv miljon läsare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.