Annons

Hennes hyra höjs – trots motsatt löfte

Skara Guhn Johansson fick information om att hyran inte skulle höjas eftersom underhållet är eftersatt. När hyresavin damp ner i brevlådan med en höjning på 130 kronor i månaden, fick hon en mindre chock.

– Det var verkligen ett slag i ansiktet. Och så ska jag betala höjningen retroaktivt för två månader, säger hon.

Annons
Under de 22 år som Guhn Johansson har bott i tvåan på Valhallagatan i Skara har badrummet inte renoverats. För 20 år sedan fick lägenheten ett kosmetiskt lyft; tapeter och målning.
Hyresgästföreningens förhandlare Pär Sundén bekräftar att han förhandlat att hyran för Guhn Johanssons lägenhet ska vara oförändrad.
Efter flera samtal med Hem & Hyra bekräftar även hyresvärden Bygg-Fast att det är oförändrad hyra som gäller.
– Men hon har fått en tvättmaskin installerad. Sedan är det svårt för oss att renovera sådant som vi inte känner till så jag känner mig helt oskyldig, säger Per-Olof Andersson, vd.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Chockhöjda hyran ligger fast – striden över för Nicholas: ”Jag blev lurad” Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Kontraktet var ”felskrivet” – Nicholas hyra chockhöjdes: ”Jag blev lurad” Hyresjuristens råd: Gör så här om du betalar för hög hyra Kommunen vägrar sänka Helges hyra – betalar en tusenlapp mer än grannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.