Annons

Heta känslor mot försäljning

Gävle ​Hyresgästerna i de fastigheter i Sätra i Gävle som kommunala bostadsföretaget Gavlegårdarna vill sälja är mycket negativa till att få ny hyresvärd. Hyresgästföreningen har gjort en enkät och av 89 hyresgäster som svarade var bara två positiva till en försäljning.

​På måndagskvällen träffade styrelseordföranden Sinikka Bohlin och fyra styrelseledamöter i Gavlegårdarna ett femtiotal hyresgäster och känslorna var heta. Hyresgästerna befarar sämre underhåll och högre hyror och hade ingen förståelse för resonemanget från styrelsen om att Gavlegårdarna ska sälja fastigheter där de redan har många för att klara underhållet på de fastigheter de har kvar.
Sinikka Bohlin menade att detta är den bästa vägen att gå, alternativet är kraftiga hyreshöjningar. Hon sa vidare att den som får köpa Sätrafastigheterna med de sammanlagt 239 lägenheterna ska vara en värd med erfarenhet och gott renommé.
Kjell Blomqvist, tidigare förhandlare på Hyresgästföreningen, bor själv i en av de fastigheter som ska säljas, och var på mötet mycket kritiskt till den bristande informationen runt försäljningen. Han påpekade också att för privata ägare kommer vinstintresset alltid först.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.