HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

HFAB säger nej till byte

Halmstad En hyresgäst vill byta sin lägenhet men det kommunala bostadsbolaget i Halmstad säger nej. Hyresnämnden i Göteborg ska nu avgöra tvisten.
Foto: Anders Paulsson

En hyresgäst hos HFAB vill byta till en lägenhet hos en privat fastighetsvärd i Halmstad. Den privata värden har gett klartecken till bytet men HFAB har sagt nej då de anser att skälen till bytet inte uppfyller bostadsbolagets grundkrav.

Enligt HFAB kan man få byta sin lägenhet om det sker stora förändringar i hyresgästens livssituation. Det kan gälla exempelvis ”växande eller krympande familj eller ändrade ekonomiska förhållanden.” De skäl som hyresgästen anfört att en flytt skulle leda till kortare avstånd till arbetsplatsen, och att deras barn skulle känna sig tryggare på den nya adressen än den nuvarande räcker inte som skäl.

Läs ocksåHär är allt du behöver veta om lägenhetsbyte

Hyresgästen har bestridit beslutet och har skickat in en anmälan till Hyresnämnden i Göteborg som nu får avgöra fallet. I ansökan hävdar hyresgästen att han visst uppfyller bostadsbolagets krav för att få byta.

Vem som får rätt får Hyresnämnden i Göteborg avgöra. Ett preliminärt mötesdatum är satt till den 15 juni och sker i Halmstad.

Läs också De bor i Sveriges första passivhus: ”Elpriset rör inte oss” Nu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor" Hård kritik mot höga hyreskrav i omsorgsboenden - "Vansinne" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.