Annons

HFAB säljer ut på Andersberg i Halmstad

Halmstad Det kommunala bostadsbolaget HFAB säljer ut 60 lägenheter på Andersberg. Priset är 30,5 miljoner kronor och köpare är Willhem AB.

Hyresgäster i 60 lägenheter kommer om några månader att få en ny värd.

– Jag tror att hyresgästerna kommer att vara lika nöjda med den nya värden som med oss, säger Sven Alexandersson, tf vd på det kommunala bostadsbolaget HFAB. Han ser köparen Willhem AB, som ägs av Första AP-fonden, som en seriös och stabil aktör.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En fastighetsombildning ska nu göras och det formella kommer att ta några månader. En uppskattning är att lägenheterna byter ägare i höst. Enligt Sven Alexandersson var det Willhem AB som kom med en förfrågan om att få köpa i området och efter det kom de fram till vilka lägenheter som skulle passa. Säljs görs nu två bostadshus på Andersbergsringen 253-271.

Varför säljer ni ut på Andersberg?

Annons

– Vi tycker att det är bra att få in andra aktörer som kan vara med och utveckla området. Det tillför kompetens, bemanning och nya ögon, säger Sven Alexandersson.

Läs ocksåMan lät bli att ändra sin adress – döms igen men slipper fängelseDe fotografier som polisen tog under husrannsakan används som bevisning mot mannen som är misstänkt för grovt folkbokföringsbrott.

Enligt honom kommer bolaget också i fortsättningen av ta liknande förfrågningar i beaktan, men är inte själva aktiva i att försöka sälja ut fastigheter. De 30,5 miljonerna säger Sven Alexandersson kommer att återinvesteras i bolagets fastigheter.

I dag finns det enbart hyresrätter på Andersberg. Det vill Halmstad kommun ändra på. Mer om det kan du läsa här: HFAB kan ombilda på Andersberg i Halmstad

Annons
Fakta: Andersberg

Andersberg byggdes i slutet på 1960-talet som en del av miljonprogrammet och består enbart av flerfamiljshus. Här finns cirka 1 800 lägenheter, alla hyresrätter. Från början ägdes alla lägenheter av det kommunala bostadsbolaget HFAB. Efter en utförsäljning och nybyggnation (Terrasshusen) finns ytterligare två ägare i området.

Stora satsningar, såväl socialt som på fastighetsupprustningar har genomförts de senaste åren.

Läs också Förhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nu Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning Sjukpensionären Tomas får hyreshöjning på 350 kronor: "För mig kommer det att kännas" Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.