HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

HFAB säljer ut på Andersberg i Halmstad

Halmstad Det kommunala bostadsbolaget HFAB säljer ut 60 lägenheter på Andersberg. Priset är 30,5 miljoner kronor och köpare är Willhem AB.

Hyresgäster i 60 lägenheter kommer om några månader att få en ny värd.

– Jag tror att hyresgästerna kommer att vara lika nöjda med den nya värden som med oss, säger Sven Alexandersson, tf vd på det kommunala bostadsbolaget HFAB. Han ser köparen Willhem AB, som ägs av Första AP-fonden, som en seriös och stabil aktör.

Läs ocksåNytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden

En fastighetsombildning ska nu göras och det formella kommer att ta några månader. En uppskattning är att lägenheterna byter ägare i höst. Enligt Sven Alexandersson var det Willhem AB som kom med en förfrågan om att få köpa i området och efter det kom de fram till vilka lägenheter som skulle passa. Säljs görs nu två bostadshus på Andersbergsringen 253-271.

Varför säljer ni ut på Andersberg?

– Vi tycker att det är bra att få in andra aktörer som kan vara med och utveckla området. Det tillför kompetens, bemanning och nya ögon, säger Sven Alexandersson.

Läs ocksåPrivatvärdar i Varberg toppar hyreskraven i Halland – yrkar på 9,56 procentI Varberg vill Derome Fastighet och en rad andra privatvärdar höja hyrorna med 9,56 procent i januari. Halmstads kommunala hyresvärd HFAB har presenterat ett utgångsbud på 5,5 procent.

Enligt honom kommer bolaget också i fortsättningen av ta liknande förfrågningar i beaktan, men är inte själva aktiva i att försöka sälja ut fastigheter. De 30,5 miljonerna säger Sven Alexandersson kommer att återinvesteras i bolagets fastigheter.

I dag finns det enbart hyresrätter på Andersberg. Det vill Halmstad kommun ändra på. Mer om det kan du läsa här: HFAB kan ombilda på Andersberg i Halmstad

Fakta: Andersberg

Andersberg byggdes i slutet på 1960-talet som en del av miljonprogrammet och består enbart av flerfamiljshus. Här finns cirka 1 800 lägenheter, alla hyresrätter. Från början ägdes alla lägenheter av det kommunala bostadsbolaget HFAB. Efter en utförsäljning och nybyggnation (Terrasshusen) finns ytterligare två ägare i området.

Stora satsningar, såväl socialt som på fastighetsupprustningar har genomförts de senaste åren.

Läs också Här är butiken där ingenting kostar: "Varsågod" Ombildning till bostadsrätter blir inte av - HFAB säljer 175 lägenheter Hemmajobb på grund av corona – inget skäl för byte till större lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.