Annons

Hiphopbuss ska få unga att göra sina röster hörda

Lysekil På söndag kommer hiphopbussen till Lysekil. Under några timmar ska det skapas rap utifrån Lysekilsungdomarnas verklighet.
På söndag ska det skapas hiphop i Lysekil. Då rullar hiphopbussen in vid fritidsgården.

Hiphopbussen är samarbete mellan Hyresgästföreningen, ABF, Folkets hus och parker.  Hipproducenterna, bröderna Salla och Masse Salazarhar varit på turne under hela augusti med bussen, som är en mobil studio. I bussen kommer det att arrangeras workshoppar där ungdomarna får testa på att skriva texter, producera beats och framföra sina låtar.

– De får chansen att spela in och lyssna på sina låtar, säger Lewend Tasin, som är pedagogisk verksamhetsutvecklare för hyresgästföreningen i region BohusÄlvsborg-Skaraborg.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Lewend avslöjar att han själv varit rappare och han tycker det ska bli kul att höra vad ungdomarna i Lysekil kommer att producera.

Han säger att rap är som en nyhetsrapportering, där ungdomarna sätter ord på sin egen verklighet och att det ofta handlar om att ge uttryck för orättvisor.

Annons

Att valet hamnade på Lysekil var att det finns drivande ungdomar där som ser en egen möjlighet att utveckla det som rapbussen kommer att förmedla.

Läs ocksåÄr det farligt att åka hiss? Så vet du om hissen är säkerLåt inte barn åka själva, håll hundkopplet kort, kontrollera besiktningsmärket i hissen och kräv att din hyresvärd sätter in skydd i äldre hissar. Hem & Hyra tipsar om hur du blir trygg i hissen.
Salla Salazar och Masse Salazar ska inspirera ungdomar i Lysekil att skapa egen musik.

Vid 15-tiden rullar bussen in och parkerar vid fritidsgården vid simhallen. Sedan börjar arbetet med att producera musik och hiphop-producenterna Salla och Masse Salazar från Redline Recordings att hjälpa besökarna att följa sina drömmar.

– När vi började med musiken hade vi förebilder som både inspirerade och hjälpte oss att få utlopp för vår kreativitet. För att våga ta klivet måste man få stöd av likasinnade. Därför vill vi ge tillbaka genom att stötta ungdomar och visa att de också kan göra verklighet av sina drömmar, säger Salla Salazar i ett pressmeddelande.

Turnén har nu rullat genom landet och fortsätter ytterligare några dagar.

Annons
Läs ocksåRåttinvasion drabbar hyresgäster i Kiruna - "Det värsta hittills i min karriär"

Salla och Masse Salazar har producerat musik för stjärnor som Linda Pira, Stor och Labyrint. Med Hiphopbussen vill de ge Sveriges ungdomar en möjlighet att uttrycka sig genom musiken och reflektera över samhällsfrågor.

– Det som utmärker rappen är att man berättar om sin vardag och det man upplever som orättvisor i samhället. Samtidigt är musiken ett universellt språk som binder samman människor. Det gör hiphopen till ett kraftfullt verktyg för att göra sin röst hörd, säger Masse Salazar.

Läs också Mauritz ville sätta upp en laddstolpe: Kallduschen – inget bidrag till hyresgäster P-platsernas bredd passar en folkabubbla - men nu finns en halvmeter bredare bilar Tusentals bilar skadas på parkeringar – hyresvärdar vill göra p-platser bredare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.