Annons

Hiss saknas – makarna kan tvingas flytta

Gällivare Rune och Märta Nilsson i Gällivare kan tvingas flytta om någon av dem skulle få problem med att gå i trappor. Huset de bor i saknar nämligen hiss. Detta är de långt ifrån ensamma om enligt pensionärsorganisationen PRO undersökning.​
Makarna Nilsson flyttade in i sin lägenhet för snart 40 år sedan. Att huset de flyttade till saknade hiss var inget makarna tänkte på när de var unga och pigga.
– Nä, det är först nu när vi blivit äldre som vi saknar hiss, säger Märta Nilsson.
Enligt den undersökning som pensionärsorganisationen PRO gjort så är makarna Nilsson långt ifrån ensamma om problemet. I den landsomfattande undersökning som PRO gjort visar det sig att 95 procent av befolkningen över 65 år bor i vanliga bostadshus och hälften av dessa bor i hyreshus. I majoriteten av lägenheterna fanns hindrande trösklar och i fyra av fem hus saknas hiss.
– Det är som frugan säger. När vi inte längre orkar gå de långa trapporna upp till andra våningen, måste vi flytta. Men att få en lägenhet i markplan i det här området är nog svårt, tror Rune Nilsson.
 

Annons
Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Körförbud för en hiss om dagen - slarvet i Kents hus kostade värden 95 000 kronor Efter Hem & Hyras granskning: Regeringen skärper regler för äldre hissar Är det farligt att åka hiss? Så vet du om hissen är säker Så påverkas ditt hyreshus av nedsläckningen av 3G-nätet Hissar kan bli stående när mobilnäten släcks ner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.