Annons

Hjorthöjdendagen i hyresgästernas regi

Ronneby För första gången är det hyresgästerna som håller i spakarna när sommarfestligheterna i Hjorthöjden arrangeras. Och allt är klart för morgondagens arrangemang.

Det är tredje gången som det anordnas ett sommararrangemang i Hjorthöjden i Ronneby. För två år sedan var det avslutning på projektet 100 % Hjorthöjden som skulle lyfta området. Förra året arrangerades Hjorthöjdendagen i Ronnebyhus regi och nu är det alltså den lokala hyresgästföreningen i Hjorthöjden som tagit över stafettpinnen.

En del jobb har det varit, berättar Mikael Kangas, ordförande i Hyresgästföreningen Hjorthöjden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det har varit lite med att boka upp folket till uppträdandena. Vi har kört på ideell basis, vi har inte betalat någon.

På scenen kommer det att bli musik och dans, men det händer också andra saker.

– Vi har bjudit in ABF, Vuxenskolan och Junis kommer och har någon form av cykeltävling. Hyresgästföreningen kommer och Ronnebyhus sköter grillen. Och så kommer räddningstjänsten och polisen.

Annons
Läs ocksåSå ska trenden vändas - Hyresgästföreningen vill få fler unga förtroendevaldaInger Borg, regionordförande Sydost.

Är allt klart?

– Det ska det vara. Jag tror till och med att det mesta är inhandlat, sade Mikael Kangas redan på torsdagen.

– Sen är det bara att hoppas på att vädret är med oss.

Läs ocksåHyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll

Har du några tips till andra som vill göra ett sådant här arrangemang?

Annons

– Vi har haft ett ganska bra samarbete med ABF. De har ett mångkulturellt program som de kör och så har de bra kontakt med artister och ställer upp med ljudanläggning. Hade ABF inte kunnat så har jag också kontakter med Vuxenskolan och de hade också en driftig kille. Så man behöver någon som har ett bra kontaktnät.

Mikael Kangas förhoppning är att lördagens Hjorthöjdendag ska få hyresgästerna att prata med varandra och att det ska bli mer gemenskap i området. Och så hoppas han att de ska våga uppträda på öppen scen.

– Om det faller bra ut kommer vi att gå runt och fråga om det finns någon efterfrågan för nästa år. Men de har ju varit på oss och frågat om det blir något i år, så intresse från hyresgästerna finns. Faller det bara väl ut så blir det nästa år också.

Läs också Angelica får inte vara medlem - utesluts efter konflikt om hyror Ny regionordförande lämnar sina uppdrag Färre tar hjälp av Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.