Annons

Höga böter för ägaren till skandalhuset på Kirseberg

Malmö ​Ägaren till det omskrivna skandalhuset på Allhemsgatan 5 tvingas nu att betala 25 000 kronor i vite. Det beslutade hyresnämnden. Dessutom riskerar han ytterligare 175 000 kronor om inte en lång rad brister åtgärdas innan 1 december.
Hyresgästföreningen och de boende har länge försökt tvinga fastighetsägaren till att rusta upp det nedgångna huset. I våras beslutade hyresnämnden att fastighetsägaren Thomas Olsgården och företaget Ekor i Malmö senast den 1 juni skulle ha åtgärdat bristerna i huset, annars skulle ett vite på 30 000 kronor dömas ut.
 
Nämnden konstaterade att det rör sig om en ”fastighet där det sedvanliga och fortlöpande underhållet under en längre tid inte utförts på det sätt som åligger hyresvärden och som lagen kräver.”
 
När tidsfristen gick ut hade fortfarande inget hänt. Hyresgästföreningen gick då in med en ny ansökan till hy-rensnämnden som i sitt nya beslut ökar pressen mot fastighetsägaren. Thomas Olsgården får betala 25 000 kronor i böter. Samtidigt åläggs han att före den 1 december åtgärda samtliga brister, annars kan ytterligare 175 000 kronor i vite dömas ut.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Så vet du om bristerna i lägenheten är stora nog att åtgärdas – 60-årig kvinna fick nej Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.