HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Höga hyror på Fredriksdal

Nyheter Etagevåningar. Stora takterrasser eller balkonger. Öppna planlösningar. Lägenheterna mitt på Fredriksdal är snart inflyttningsklara. Hyrorna blir bland stadens högsta.

Helsingborgshem började på torsdagen i förra veckan att ta emot intresseanmälningar för 49 nybyggda lägenheter i ett elvavåningshus på Fredriksdal, som ska vara inflyttningsklara i februari. Majoriteten är tvåor och treor men högst upp finns fyra etaglägenheter med stora takterasser.

Men smakar det så kostar det. Hyrorna är nu satta och fyrorna går alla på över 13 000 kronor i månaden. Den billigaste lägenheten i huset är en etta på 52 kvadratmeter för 6 950 kronor, vilket betyder en kvadratmeterhyra på 1 603 kronor per år. Det kvalar in bland Helsingborgs högsta hyror.

Läs ocksåHelsingborgshem strandar förhandlingen: "Hyresgästföreningen är för snåla"

Fredriksdal ligger i östra Helsingborg och bostadsområdet byggdes som en del av miljonprogrammet.

Helsingborgshems sidor kan du se hur lägenheterna kommer att se ut.

Här kan du läsa mer om hur höga hyrorna blir när Helsingborgshem bygger nytt och vad bostadsbolaget svarar på frågan: Vem ska ha råd att bo i husen ni bygger?

Läs ocksåAnita kräks och svimmar – riskerar vräkas om hon fortsätter kräva åtgärder mot elen i husetElöverkänslig Bild på kvinna

Läs också Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis" Välkommen på nostalgitripp – här är lägenheten där allt är 1970-tal Skriva hyreskontrakt på att umgås blev succé: ”Klart vi vill fortsätta”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.