Annons

Höjd medlemsavgift från nästa år

Stockholm Hyresgästföreningen i Stockholm höjer medlemsavgiften med en femma till 85 kronor i månaden. Det beslutade fullmäktige i lördags. Senast avgiften höjdes var 2009.
Hyresgästföreningen region Stockholms kostnader fördelas så här nästa år.
Hyresgästföreningen region Stockholms kostnader fördelas så här nästa år.

Frågan om Hyresgästföreningens medlemsavgift behandlades på regionen fullmäktigemöte. Styrelsen förslog en höjning från dagens 80 kronor i månaden till 85 kronor.

– Våra kostnader ökar. När det till exempel gäller upprustning får vi in flera ärenden i veckan. Vi måste vara där hyresgästerna är, på lokal nivå, sa Simon Safari, ordförande i Hyresgästföreningen i Stockholm.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag yrkar avslag. Regionen slösar med förtroendevaldas resurser, utan att reflektera över vad det kostar. Till exempel tar möten för projektgruppen om Stockholmshyra motsvarar en halvtidstjänst, sa Jone Källsäter från Södermalm.

Maria Borrfors från Norrmalm höll inte med.

Annons

– KPI har ökat mer än så under de år som medlemsavgiften varit oförändrad. Vi måste stå upp mot fastighetsägarna, de har väldigt stora resurser, sa hon.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

I verksamhetsplanen fanns flera omdiskuterade poster. En av dem var kostnaden för utbildningar. Där satsar regionen en halv miljoner mer än regionstyrelsen budgeterat från början.

Beslutet om att höja medlemsavgiften togs med röstsiffrorna 62 mot 56, tre ledamöter avstod från att rösta.

Annons

 

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Synen på Hyresgästföreningen klyver Öland mitt itu

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.