Annons

Höjda hyror hos Arjeploghus

Arjeplog Hyresgästerna hos den kommunala stiftelsen Arjeploghus får höjda hyror från och med första januari. Hyreshöjningen ligger på 2,47 procent, men vissa lägenheter får en höjning på 5 procent.

​Inför förhandlingarna hade Arjeploghus lagt ett krav om att få höja hyrorna med 2,94 procent, men vid sittande förhandling ändrades det till 5 procent.

Arjeploghus vill kunna satsa mer på renovering och underhåll, något som Hyresgästföreningen var villiga att gå med på till en viss del.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi får en hel del klagomål från våra medlemmar i Arjeplog om att det brister i underhållet. Vi gick med på att öka det med 300 000 kronor 2011. Pengarna är öronmärkta för det skrevs in i protokollet, säger Roger Enbom, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Parterna kom till slut överens om en hyreshöjning på 2,47 procent.

Annons

– Nöjd och nöjd… Riktigt nöjd kan man väl aldrig vara, säger Rolf Laestander, ordförande i stiftelsen Arjeploghus. För vår del är behovet större än vad resultatet blev. Men jag tror nog att vi kanske kan göra ett nollresultat nästa år.

Läs ocksåHyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar

Rolf Laestander berättar att Arjeplog befinner sig i en svårlöst situation på grund av bostadsbristen i kommunen.

– Det är ett moment 22. Vi har allt uthyrt och inget hyresbortfall, men samtidigt vill vi ju att det ska flytta in fler människor till kommunen och då måste de ju kunna bo någonstans. Men det där är en diskussion som kommer att komma upp nästa år, säger Rolf Laestander.

Annons

Inte alla hyresgäster får dock nöja sig med en hyreshöjning på 2,47 procent nästa år. De boende på Storgatan 2 får det dubbla, nämligen 5 procent. Orsaken till det är att hyran i dag ligger under vad en hyra ska vara enligt det bruksvärde som lägenheterna har.

Läs ocksåFick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat"Bostadsområde i Emmaboda och EBA skylt.

2010 höjde Arjeploghus hyrorna med 1,78 procent.

Läs också Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant" Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.