Annons

Hon förlorade tvisten – tvingas betala 100 000 kronor

Alingsås ​En kvinna tyckte att det var för kallt i lägenheten och slutade betala hyran. Ett beslut som nu står henne dyrt. Hon tvingas flytta, betala skulden för uteblivna hyror och betala hyresvärden Alingsåshems rättegångskostnader. Det har Alingsås Tingsrätt beslutat i en dom.

Hyresgästen anser att lägenheten tidvis varit så kall att hon inte kunnat bo där och har tvingats att ha dubbelt boende. Hon har därför inte haft råd att betala någon hyra till Alingsåshem. 

Annons
För att få rätt har hon kontaktat Hyresgästföreningen, hyresnämnden och miljökontoret.
Hyresgästföreningen mätte lägenheten till 20 grader.
Miljökontoret i Alingsås fick påpeka två gånger för Alingsåshem att de skulle åtgärda hyresgästens problem. 
Först därefter utförde Alingsåshem mätningar av temperaturen och luftfuktigheten. Dessa visade kraftiga sänkningar av temperaturen och förklaras med att fönster måste ha öppnats.
Tingsrättens dom innebär nu att kvinnan ska betala drygt 63 000 kronor i utebliven hyra för lägenheten och parkeringsplats och Alingsåshems rättegångskostnader på drygt 50 000 kronor.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Michael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom" Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" Dyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vd Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.