Annons

Hör vår reporter berätta om udda fallet

Örebro Hyresgästen som vräktes för att han ”tittade konstigt” på sin värd har blivit en riktig snackis. Hör Hem & Hyras reporter Anna Rytterbrant berätta om fallet i Sveriges radio P3.
Foto: Hem & Hyra/Privat
Sören och Anneli Karlsson och deras katt Whisky fick flytta när hyresvärden tyckte att Sören hade "tittat konstigt".

Förra veckan skrev Hem & Hyra om hyresgästen Sören i Askersund som vräktes för att han ”tittade konstigt” på sin hyresvärd.

Sedan dess har händelsen diskuterats livligt i etermedier samt på webben.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under måndagseftermiddagen gästade Hem & Hyras reporter Anna Rytterbrant radioprogrammet ”Christer och Morgan rapporterar” i P3, för att bena ut historien.

Bakgrunden är att paret hyrde en villa av en privatperson i Askersund utanför Örebro.

– I somras fick hyresvärden för sig att han inte ville ha dem där. Anledningen var att han tyckte att mannen tittade – blängde – konstigt, berättar Anna Rytterbrant.

Annons
Läs ocksåTrakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hemEtt bildmontage med ett hyresavtal, en dörrklocka och en siluett av en kvinna.

Om paret varit vanliga hyresgäster skulle skälet aldrig ha hållit för granskning. Men eftersom villaägaren hyrde ut som privatperson hade han med stöd av en ny lag rätten på sin sida.

När man hyr ut som privatperson är i princip vilka skäl som helst giltiga för uppsägning.

– Jag tänkte först att det här är helt sjukt, att det inte kan stämma. Men när jag tittade närmare på lagen visade det sig att man får göra så.

Läs ocksåVictorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!"

Efter att ha träffat hyresgästen Sören i verkligheten kan Anna Rytterbrant försäkra att han inte har någon obehaglig blick.

– Han var en jättegullig person. Jättehärlig med jättesnäll blick. Han är en väldigt fin man.

Annons

 

 

Klicka här för att höra radioprogrammet. Hem & Hyras reporter Anna Rytterbrant dyker upp 21 minuter in i programmet.

Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.