HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hot mot Hyresgästföreningen – två kontor utrymda

Malmö En person har riktat ett hot mot Hyresgästföreningen som tillfälligt stängde lokalerna för alla anställda och besökare i både Malmö och Helsingborg. "Det är verkligen obehagligt", säger regionchef Dan Nicander.
Foto: Anders Paulsson
Hyresgästernas hus i Malmö.

Under torsdagen ska en person ha riktat ett hot mot Hyresgästföreningen, och mer specifikt mot Malmökontoret som under förmiddagen evakuerade sina lokaler. På eftermiddagen stängde Hyresgästföreningen även kontoret i Helsingborg, som en extra säkerhetsåtgärd. Därmed berörs närmare 100 anställda.

Det var under ett telefonsamtal till Hyresgästföreningens servicecenter som hotet framfördes. Exakt vad som blev sagt eller vad det gäller vill Hyresgästföreningens regionchef i södra Skåne inte svara på.

Läs ocksåMacheteman bar kniv i domstolen – terrorn fick grannar att flytta

– Men det är ett hot värt att ta på allvar och därför väljer vi att tömma lokalerna. Ingen ska befinna sig på kontoren tills vidare, säger Dan Nicander.

Enligt den information som gått ut till anställda i Helsingborg ska det dock röra sig om en medlem i föreningen, bosatt i Malmö, som har hotat att ”spränga kontoret”.

Vem är det som har framfört hotet?
– Jag vill inte gå närmare in på det utan nu har vi lämnat över det här till polisen, säger Dan Nicander.

Läs ocksåHan hotade personalen men fick behålla lägenheten – förundersökning lades nerEskilstuna tingsrätt utifrån med en gata i förgrunden. Inflikad i bilden en silhuett.

Polisen rubricerar brottet som ”grovt olaga hot mot grupp”.

– Vi får se vad de kommer fram till men jag hoppas att det klarnar ytterligare så snart som möjligt, säger Dan Nicander.

Dan Nicander, regionchef i södra Skåne.

Hyresgästföreningen i Malmö utsattes för tre år sedan för ett väpnat rån. Rånaren kom aldrig över några kontanter men en anställd blev allvarligt knivskuren i samband med tumultet som uppstod.

Under fredagen beslutade Hyresgästföreningen i samråd med polisen att återigen öppna upp lokalerna i Malmö och Helsingborg för anställda.

Läs också Hotade att spränga förskola och dödshotade värden – nu vräks mannen Dödshotade granne och sprutade tändvätska på dörr – 66-åriga kvinnan måste flytta Ett år med pandemin: tapp av medlemmar och stängda lokaler sätter Föreningen på prov

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.