Annons

Hot mot Hyresgästföreningen – två kontor utrymda

Malmö En person har riktat ett hot mot Hyresgästföreningen som tillfälligt stängde lokalerna för alla anställda och besökare i både Malmö och Helsingborg. "Det är verkligen obehagligt", säger regionchef Dan Nicander.
Foto: Anders Paulsson
Hyresgästernas hus i Malmö.

Under torsdagen ska en person ha riktat ett hot mot Hyresgästföreningen, och mer specifikt mot Malmökontoret som under förmiddagen evakuerade sina lokaler. På eftermiddagen stängde Hyresgästföreningen även kontoret i Helsingborg, som en extra säkerhetsåtgärd. Därmed berörs närmare 100 anställda.

Det var under ett telefonsamtal till Hyresgästföreningens servicecenter som hotet framfördes. Exakt vad som blev sagt eller vad det gäller vill Hyresgästföreningens regionchef i södra Skåne inte svara på.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Men det är ett hot värt att ta på allvar och därför väljer vi att tömma lokalerna. Ingen ska befinna sig på kontoren tills vidare, säger Dan Nicander.

Enligt den information som gått ut till anställda i Helsingborg ska det dock röra sig om en medlem i föreningen, bosatt i Malmö, som har hotat att ”spränga kontoret”.

Annons

Vem är det som har framfört hotet?
– Jag vill inte gå närmare in på det utan nu har vi lämnat över det här till polisen, säger Dan Nicander.

Läs ocksåHotbrev, hårspray och skurvatten i brevinkastet: "Jag vågade knappt röra mig i lägenheten"Montage av flera bilder med ytterdörr, sprayburk och handskriven text.

Polisen rubricerar brottet som ”grovt olaga hot mot grupp”.

– Vi får se vad de kommer fram till men jag hoppas att det klarnar ytterligare så snart som möjligt, säger Dan Nicander.

Annons
Dan Nicander, regionchef i södra Skåne.

Hyresgästföreningen i Malmö utsattes för tre år sedan för ett väpnat rån. Rånaren kom aldrig över några kontanter men en anställd blev allvarligt knivskuren i samband med tumultet som uppstod.

Under fredagen beslutade Hyresgästföreningen i samråd med polisen att återigen öppna upp lokalerna i Malmö och Helsingborg för anställda.

Läs också Hotande hyresgäst blev uppsagd – gjorde huset strömlöst och utan värme Här eldar han upp sin grannes dörr – döms till fängelse och blir av med kontraktet Den stora hyresstriden är över – värdarna backar om dubbelhöjningen Fick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personal

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.