HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Beväpnad rånare knivskar man i Hyresgästföreningens hus

Malmö En beväpnad man tog sig under måndagseftermiddagen in i Hyresgästföreningens hus i centrala Malmö i avsikt att genomföra ett rån. I tumultet blev en person skuren.
Foto: Anders Paulsson

Vid 15-tiden på måndagseftermiddagen tog sig en beväpnad man in i Hyresgästföreningens hus på Fersens väg i centrala Malmö. Enligt uppgift till Hem & Hyra var mannens avsikt att råna en av de anställda.

Rånet ska dock inte ha fullbordats och i samband med att gärningsmannen tomhänt försökte lämna lokalen uppges en annan person ha ingripit och försökt hindra flykten. I samband med konfrontationen ska personen, som är anställd i huset, ha blivit knivskuren. Mannen är förd till sjukhus med ambulans.

Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

I samma hus har Hem & Hyra en lokalredaktion. Två av reportrarna var på plats vid händelsen, men ingen av dem är drabbade personligen.

Chefredaktör Susanna Skarrie är skakad av händelsen.

Annons

– Det känns fruktansvärt att någon ska bli angripen på sin arbetsplats, som också är våra reportrars arbetsplats. Även om det här i första hand verkar vara ett stöldförsök som misslyckats.

Läs ocksåRetroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjerRetroaktiva hyror, hyror,

Kommer Hem & Hyra att se över reportrarnas säkerhet efter detta?

– Det kommer säkert att göras på plats. Men det måste sägas att det redan är ett säkert hus – dörren är låst och man måste legitimera sig på plats. Jag kan inte förstå hur det har gått till.

Annons

Gärningsmannen avvek efter knivskärningen från platsen. Polisen var vid femtiden i full färd med att förhöra personalen samt tänkbara vittnen.

Läs ocksåEkonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen

 

Knivskärningen hos Hyresgästföreningen
Läs också Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.