Annons

Beväpnad rånare knivskar man i Hyresgästföreningens hus

Malmö En beväpnad man tog sig under måndagseftermiddagen in i Hyresgästföreningens hus i centrala Malmö i avsikt att genomföra ett rån. I tumultet blev en person skuren.
Foto: Anders Paulsson

Vid 15-tiden på måndagseftermiddagen tog sig en beväpnad man in i Hyresgästföreningens hus på Fersens väg i centrala Malmö. Enligt uppgift till Hem & Hyra var mannens avsikt att råna en av de anställda.

Rånet ska dock inte ha fullbordats och i samband med att gärningsmannen tomhänt försökte lämna lokalen uppges en annan person ha ingripit och försökt hindra flykten. I samband med konfrontationen ska personen, som är anställd i huset, ha blivit knivskuren. Mannen är förd till sjukhus med ambulans.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I samma hus har Hem & Hyra en lokalredaktion. Två av reportrarna var på plats vid händelsen, men ingen av dem är drabbade personligen.

Chefredaktör Susanna Skarrie är skakad av händelsen.

Annons

– Det känns fruktansvärt att någon ska bli angripen på sin arbetsplats, som också är våra reportrars arbetsplats. Även om det här i första hand verkar vara ett stöldförsök som misslyckats.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Kommer Hem & Hyra att se över reportrarnas säkerhet efter detta?

– Det kommer säkert att göras på plats. Men det måste sägas att det redan är ett säkert hus – dörren är låst och man måste legitimera sig på plats. Jag kan inte förstå hur det har gått till.

Annons

Gärningsmannen avvek efter knivskärningen från platsen. Polisen var vid femtiden i full färd med att förhöra personalen samt tänkbara vittnen.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

 

Knivskärningen hos Hyresgästföreningen
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.