HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Beväpnad rånare knivskar man i Hyresgästföreningens hus

Malmö En beväpnad man tog sig under måndagseftermiddagen in i Hyresgästföreningens hus i centrala Malmö i avsikt att genomföra ett rån. I tumultet blev en person skuren.
Foto: Anders Paulsson
En man blev under måndagen knivskuren i Hyresgästföreningens hus i centrala Malmö.

Vid 15-tiden på måndagseftermiddagen tog sig en beväpnad man in i Hyresgästföreningens hus på Fersens väg i centrala Malmö. Enligt uppgift till Hem & Hyra var mannens avsikt att råna en av de anställda.

Rånet ska dock inte ha fullbordats och i samband med att gärningsmannen tomhänt försökte lämna lokalen uppges en annan person ha ingripit och försökt hindra flykten. I samband med konfrontationen ska personen, som är anställd i huset, ha blivit knivskuren. Mannen är förd till sjukhus med ambulans.

Läs ocksåIntern debatt kring deltagande vid muslimsk konferens

I samma hus har Hem & Hyra en lokalredaktion. Två av reportrarna var på plats vid händelsen, men ingen av dem är drabbade personligen.

Chefredaktör Susanna Skarrie är skakad av händelsen.

– Det känns fruktansvärt att någon ska bli angripen på sin arbetsplats, som också är våra reportrars arbetsplats. Även om det här i första hand verkar vara ett stöldförsök som misslyckats.

Läs ocksåMiljoner tillbaka till medlemmarna i StockholmTorbjörn Larsson, jurist på Hyresgästföreningen i Stockholm.

Kommer Hem & Hyra att se över reportrarnas säkerhet efter detta?

– Det kommer säkert att göras på plats. Men det måste sägas att det redan är ett säkert hus – dörren är låst och man måste legitimera sig på plats. Jag kan inte förstå hur det har gått till.

Gärningsmannen avvek efter knivskärningen från platsen. Polisen var vid femtiden i full färd med att förhöra personalen samt tänkbara vittnen.

Läs ocksåSvårt att hyra ut Kalmars dyraste lägenheter

 

Knivskärningen hos Hyresgästföreningen
Läs också Hyresgäster klagar mer på köket än på grannarna Projektgrupp jobbar för fler aktiva i Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.