HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

HSB Mitt köper 1000 hyresrätter

Sundsvall HSB Mitt köper Nordeken som har 1000 hyresrätter i centrala Sundsvall, Johannedal, Njurunda och Matfors.

Den 1 september i år tar HSB över de 21 fastigheterna, som till 95 procent består av hyreslägenheter, resterande fem procent är lokaler och parkering. Sammanlagt uppgår ytan till 65 000 kvadratmeter. Säljare är Sveafastigheter i Stockholm.

Syftet med köpet är att möta medlemmarnas efterfrågan på hyresrätter, skriver HSB i ett pressmeddelande. Lägenheterna kommer att fortsätta hyras ut som förut, men HSB:s bosparare och medlemmar kommer att få förtur till de lägenheter som blir lediga. Att spara hos eller vara medlem i HSB är dock inget krav för att bli hyresgäst hos dem. I Sundsvall har HSB 10 000 medlemmar.

Läs ocksåOklar vattenskada till hyresgästens fördel

– Sedan ett par år tillbaka har vi arbetat mycket aktivt för att köpa fler hyresfastigheter. Vår målsättning är att fortsätta utöka vårt hyresbestånd, säger Conny Ekholm, teknisk chef på HSB Mitt.

Tidigare i år har HSB köpt fastigheterna Försöket 1 och Vinsten 4 i Sundsvall samt Toppstigen i Njurunda.

Läs också HSB ersätter 120 seniorer för bullerstörningar HSB Dalarna och HSB Mälardalen slås ihop Lever i byggkaos - pensionärer får ha hörselskydd inomhus Striden om gräsrotens inflytande

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.