Annons

HSB Mitt köper 1000 hyresrätter

Sundsvall HSB Mitt köper Nordeken som har 1000 hyresrätter i centrala Sundsvall, Johannedal, Njurunda och Matfors.

Den 1 september i år tar HSB över de 21 fastigheterna, som till 95 procent består av hyreslägenheter, resterande fem procent är lokaler och parkering. Sammanlagt uppgår ytan till 65 000 kvadratmeter. Säljare är Sveafastigheter i Stockholm.

Syftet med köpet är att möta medlemmarnas efterfrågan på hyresrätter, skriver HSB i ett pressmeddelande. Lägenheterna kommer att fortsätta hyras ut som förut, men HSB:s bosparare och medlemmar kommer att få förtur till de lägenheter som blir lediga. Att spara hos eller vara medlem i HSB är dock inget krav för att bli hyresgäst hos dem. I Sundsvall har HSB 10 000 medlemmar.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Sedan ett par år tillbaka har vi arbetat mycket aktivt för att köpa fler hyresfastigheter. Vår målsättning är att fortsätta utöka vårt hyresbestånd, säger Conny Ekholm, teknisk chef på HSB Mitt.

Tidigare i år har HSB köpt fastigheterna Försöket 1 och Vinsten 4 i Sundsvall samt Toppstigen i Njurunda.

Annons
Läs också Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 Studenterna tog fajten mot bostadsjätten - fick hyra ut i andra hand Lämnade Hyresgästföreningen – strider om att ta över HSB Svarta kontrakt: Lägenhet i Leksand skulle användas för skenbyte – "dåligt riggat" Oklar vattenskada till hyresgästens fördel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.